Αποτρόπαιο: Αστυνομικοί ανάρτησαν φωτογραφία του νεκρού Τζορτζ Φλοϊντ με προσβλητική λεζάντα

Αποτρόπαιο: Αστυνομικοί ανάρτησαν φωτογραφία του νεκρού Τζορτζ Φλοϊντ με προσβλητική λεζάντα

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ η υπόθεση διερευνείται από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων.

Η αστυνομική διεύθυνση του Λος Άντζελες διενεργεί εσωτερική έρευνα για ν α διαπιστώσει ποιοι αστυνομικοί ανάρτησαν φωτογραφία του δολοφονημένου από αστυνομικούς Τζορτζ Φλόιντ με την περιγραφή «Μου κόβεις την ανάσα».

Η φράση («You Take My Breath Away») παραπέμπει σε ερωτικό τραγούδι, ενώ παράλληλα ειρωνεύεται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τις συνθήκες θανάτου του Φλόιντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Μάιο, όταν αστυνομικός πίεσε τον λαιμό του με το γόνατό του επί 9 ολόκληρα λεπτά, τη στιγμή που ο Αφροαμερικανός τον εκλιπαρούσε να σταματήσει, λέγοντάς του ξανά και ξανά ότι δεν μπορεί να ανασάνει.

Η στυγερή δολοφονία του Φλόιντ, πυροδότησε θύελλα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, με μαζικότατες διαδηλώσεις να ξεσπούν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, με αίτημα τη φυλετική ισότητα.

Οι αστυνομικοί που ανάρτησαν το εν λόγω προσβλητικό σχόλιο, φέρονται να εργάζονται στο λιμενικό του Λος Άντζελες, όπου η συγκεκριμένη εικόνα διακινούνταν από χέρι σε χέρι μεταξύ του προσωπικού. Το τμήμα πιστεύει ότι η αρχική ανάρτηση ενδέχεται να προέρχεται από αστυνομικό της διεύθυνσης.

Από ό,τι φαίνεται, κάποιος άλλος αστυνομικός είδε την ανάρτηση και αισθάνθηκε αποτροπιασμό, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους ανώτερούς του, πυροδοτώντας έρευνα.

Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων προσπαθεί πλέον να εξιχνιάσει τη σκοτεινή υπόθεση, ακολουθώντας αντίστροφα την πορεία της ανάρτησης, με σκοπό να φτάσει στον πρώτο αστυνομικό που τη μοιράστηκε. Βέβαια, όπως αναφέρει το ΤΜΖ, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι και τόσο δύσκολο, από τη στιγμή που οι αναρτήσεις έχουν προκύψει από τα πραγματικά προφίλ ένστολων.

Ο διοικητής του λιμενικού δήλωσε ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας, Μάικλ Μουρ, είναι αηδιασμένος από την ανάρτηση, προσθέτοντας: «Μηνύματα με ακατάλληλο περιεχόμενο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ