Νέο μήνυμα Στουρνάρα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Νέο μήνυμα Στουρνάρα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εφαρμοστούν ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος, βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελhτήριο σημείωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη, εν μέσω κινδύνων και αδυναμιών, τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών. Προειδοποίησε ότι […]

Θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εφαρμοστούν ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος, βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελhτήριο σημείωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη, εν μέσω κινδύνων και αδυναμιών, τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών. Προειδοποίησε ότι η όποια οπισθοχώρηση ή καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα αποδυνάμωναν τις θετικές προοπτικές, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει εστιασμένη στην εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος και την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης, που θα σημάνει και τη λήξη του προγράμματος» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε επίσης τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδας πως μία προληπτική γραμμή στήριξης θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι το υφιστάμενο δημοσιονομικό μείγμα δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να αλλάξει.

Για τους στόχους όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων την επόμενη διετία, τόνισε ότι είναι φιλόδοξοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Υπενθύμισε ότι οι τράπεζες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις μέσα στο 2018, όπως την εφαρμογή των αυστηρότερων κανόνων για τις προβλέψεις επισφαλών δανείων και τα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

stournaras


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ