Bενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος

Bενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος

«Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια». Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ευχαρίστησή του που «επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, […]

«Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ευχαρίστησή του που «επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και, εφόσον χρειασθεί, στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών  δικαστηρίων. Γιατί τώρα θα αποκαλυφθεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας. Και, σας παρακαλώ, να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση, την πολυφωνία και τον ορθό λόγο, και, αναφέρομαι πρωτίστως, σε αυτές τις αξίες που εγώ εκφράζω και με τις οποίες αγωνίζομαι, αλλά αναφέρομαι και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω,  αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας αλλά και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης προανήγγειλε νομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες λέγοντας: «Εδώ η Δικαιοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί ως όργανο και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η  αλήθεια για την υπόθεση Novartis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το Ποινικό Δίκαιο και όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί. Αλλά, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των Θεσμών».

Venizelos


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ