Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, όταν σκάφος του Λιμενικού με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.  Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού ενημέρωσε άμεσα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για το συμβάν. Το […]

Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, όταν σκάφος του Λιμενικού με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό. 

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού ενημέρωσε άμεσα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για το συμβάν.

Το σκάφος του Λιμενικού υπέστη υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή. Από τον εμβολισμό του δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί ένα ακόμη περιστατικό με τουρκική ακταιωρό, η οποία ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Imia11111


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ