Τουρκία : Πλούσιοι Τούρκοι γίνονται υπήκοοι Μάλτας

Τουρκία : Πλούσιοι Τούρκοι γίνονται υπήκοοι Μάλτας

Εξέχοντα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν διαβατήριο της Μάλτας.

Πολλοί πλούσιοι από την Τουρκία με τις οικογένειές τους συνεχίζουν να λαμβάνουν υπηκοότητα Μάλτας.

Εξέχοντα ονόματα

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Μάλτας, εξέχοντα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν διαβατήριο της Μάλτας.

Η Δημοκρατία της Μάλτας δημοσίευσε τα ονόματα 3.170 ατόμων που είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν υπηκοότητα Μάλτας το 2019, στην Επίσημη Εφημερίδα της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Το 2019, 45 Τούρκοι είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν υπηκοότητα Μάλτας με το πρόγραμμα το οποίο παρέχει αυτήν τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς βάσει των επενδύσεών τους.

Ταξιδεύεις σε 160 χώρες

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Sözcü, οι περισσότεροι από τους Τούρκους είναι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών, δικηγόροι κ.ά.

Το 2018, έλαβαν την υπηκοότητα της Μάλτας 78 πλούσιοι τούρκοι πολίτες. Δεκάδες ήταν επίσης εκείνοι που απέκτησαν και το 2017 μαλτέζικο διαβατήριο.

Η Μάλτα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2004. Αν είσαι πολίτης της Μάλτας, η οποία έχει πληθυσμό 514.000, μπορείς να ταξιδέψεις σε 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και των ΗΠΑ χωρίς θεώρηση.

Οικονομικά κίνητρα

Η Μάλτα εφαρμόζει σύστημα επιστροφής φόρου 6/7 για να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Ο ετήσιος φόρος εισοδήματος στη χώρα ανέρχεται περίπου στο 5%, με δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον, οι συνεργάτες της εταιρείας δεν πρέπει να διαμένουν στη Μάλτα. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργηθεί διπλή εταιρική δομή.

Αλλά ίσως ο σημαντικότερος λόγος που οι επιχειρηματίες επιλέγουν τη Μάλτα είναι ότι δεν υπάρχει φόρος κεφαλαίου στη χώρα, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ