Τραγωδία στη Θήβα : Φωτιά σε δομή προσφύγων – Νεκρό 6χρονο παιδί

Τραγωδία στη Θήβα : Φωτιά σε δομή προσφύγων – Νεκρό 6χρονο παιδί

Φωτιά και επεισόδια σε δομή προσφύγων στη Θήβα - Απανθρακώθηκε αγοράκι.

Μια νύχτα που θύμισε τον εφιάλτη της Μόριας έζησαν το βράδυ της Τρίτης οι πρόσφυγες στη δομή προσωρινής υποδοχής προσφύγων στη θέση Χαραϊντίνι Θήβας, όπου ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα μικρό παιδί.

H φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες περίπου στις 21:00 μ.μ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απωθήθηκαν με πέτρες και αντικείμενα από τους πρόσφυγες κατά την προσέγγισή τους για την κατάσβεση της φωτιάς στη δομή που βρίσκεται σε λυόμενα.

Οι πρόσφυγες θεωρώντας πως η πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο έσπασαν το παρμπρίζ ενός πυροσβεστικού οχήματος και αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο της Παλιάς Εθνικής Οδού που βρίσκεται μπροστά από τη δομή, όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο σημείο, βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  – τουλάχιστον έξι περιπολικά και δεκάδες αστυνομικοί – για να καταστείλουν τους εξάλλους πρόσφυγες και ακολούθησαν στιγμές έντασης. 

Η Πυροσβεστική τελικά πραγματοποίησε κατάσβεση στο κτίριο της δομής. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα που έσβησαν τη φωτιά.

Νεκρό ένα αγόρι 6 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους φιλοξενούμενους ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένα μικρό αγόρι, περίπου 6 ετών, ιρανικής καταγωγής και μέλος επταμελούς οικογένειας.

Λίγα λεπτά αφότου ξέσπασε η φωτιά, το in.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Θήβας, Γιώργο Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – ότι το αγόρι απανθρακώθηκε. 

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν χρειάστηκε η συμβολή υδροφόρων του δήμου Θήβας για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αυτήν την ώρα παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και η αστυνομία ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα αναλάβει να διαπιστώσει και τα αίτια της πυρκαγιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ