Οξύνεται η αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα – Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Οξύνεται η αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα – Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Νέος γύρος σύγκρουσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναμένεται αυτή την εβδομάδα με φόντο και την κατάσταση της υγείας του πολυϊσοβίτη.

Προετοιμασμένοι για μία εβδομάδα οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι στην κυβέρνηση με εστία ενδεχόμενης “έκρηξης” την διαχείριση της υπόθεσης του Δημήτρη Κουφοντίνα καθιστώντας την κατάσταση οριακή λόγω της υγείας του απεργού πείνας.

Ο Μάρτιος κάνει ποδαρικό οδηγώντας το επιτελείο σε κατάσταση εγρήγορσης για κάθε ενδεχόμενο και παράλληλα έρχεται αντιμέτωπο με ασκήσεις ισορροπίας, με την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του  να κυοφορεί κίνδυνο αυξημένης έντασης.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνεται μήνυμα πως παραμένει στην αρχική γραμμή, δηλαδή της ίσης αντιμετώπισης των κρατουμένων, κάτι που αναμένεται σήμερα να ειπωθεί εκ νέου από την εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Φαίνεται να μην αφήνει η κυβέρνηση παράθυρο διαπραγμάτευσης, ούτε υπαναχώρησης στο αίτημα Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, προκρίνοντας όπως όλα δείχνουν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέσω της θεσμικού οδού.

Την ίδια ώρα, από το γραφείο του πρωθυπουργού έχει τονιστεί πως “παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα”.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με την αντιπολίτευση να πιέζει, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου και σημειώνονται επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και έξω από τα σπίτια του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Τη σκυτάλη της έμμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έχει πάρει πλέον  η σύγκρουση σε επίπεδο στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος με εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τη δική της απάντηση σε όσα κατήγγειλε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ δίνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η οποία και διαψεύδει την πλευρά Κουφοντίνα ως προς τη χορήγηση των εγγράφων που ζητήθηκαν τονίζοντας ότι στις 18 Φεβρουαρίου στάλθηκαν όλες οι αποφάσεις σχετικά με τη μεταγωγή του Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου το Σαββατοκύριακο αποκρυσταλλώνει τα μηνύματα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ επικρίνει την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει, σε παρέμβαση του, ότι «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν». «Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Κράτος δικαίου

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται ότι “σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν”.

Δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του υπό την απειλή της αυτοχειρίας και σημειώνεται ότι “θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει και εκβιάζει. Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα”.

Η απάντηση προς τον Αλέξη  Τσίπρα ήταν σαφής: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του”.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «κατά συρροή δολοφόνος ψυχρός και αδίστακτος ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Βάσει νόμου τον τιμώρησε η δημοκρατία. Δεν τον εκδικήθηκε και δεν τον εκδικείται. Υπάρχει μια ποινή που εκτίεται. Όμως, η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται. Κανείς δεν θέλει το θάνατο ενός απεργού πείνας», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι έχει «εμμονή στήριξης» στον Δημήτρη Κουφοντίνα και πως «καμιά φορά φαίνεται να σύρεστε από αυτόν».

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί το κράτος δικαίου και εν γένει τη δημοκρατία στην προκειμένη περίπτωση εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Χθες έγινε μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος δικαίου έναντι της ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας. Δεν εφαρμόζει τον ίδιο της το νόμο. Επιλέγει η κυβέρνηση να στείλει ακατανόητα σήματα εις βάρος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Να μη γράψουμε μαύρη σελίδα λόγω των εμμονών της κυβέρνησης να απευθυνθεί σε ένα ακροδεξιό και συντηρητικό κομμάτι» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ