Υπόθεση Λιγνάδη : Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο Κούγιας – Καταθέτει αναφορά κατά δικαστών

Υπόθεση Λιγνάδη : Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο Κούγιας – Καταθέτει αναφορά κατά δικαστών

Ο κ. Κούγιας αναμένεται να καταθέσει τρεις αναφορές κατά του συνόλου των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να μεταβεί σήμερα (10:00), ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές κατά του συνόλου των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας θα καταθέσει τρεις αναφορές που αφορούν:

  • η μία τους δύο εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών των δύο φερόμενων ως βιασθέντων από τον προφυλακισμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη, επειδή άσκησαν δίωξη στον Δ.Λιγνάδη χωρίς προηγουμένως να τον καλέσουν σε εξηγήσεις
  • η δεύτερη κατά της ανακρίτριας,  η οποία σύμφωνα με το συνήγορο, προφυλάκισε τον εντολέα του με μια μόνο, «αμφιβόλου αξιοπιστίας», μαρτυρία «καταστρέφοντάς τον για ολόκληρη τη ζωή του», και
  • η τρίτη κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου οι οποίοι εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πόλεμος Κούγια- Δικαστών

Οι δηλώσεις του κ. Κούγια για τους δικαστές και εισαγγελείς που ερεύνησαν τις καταγγελίες σε βάρος του εντολέα του, προκάλεσαν χθες την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία χωρίς να κατονομάσει το συνήγορο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως τέτοιου είδους αναφορές είναι «απρόσφορες» και θα «έπρεπε να απομονώνονται πρωτίστως τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους».

Ειδικότερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει: «Οι δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Εισαγγελικών λειτουργών, της Ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής. Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους.

Απαντώντας στην ΕνΔΕ ο κ. Κούγιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι δικαστές και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν τη δικογραφία για τον Δ. Λιγνάδη δεν εφάρμοσαν το νόμο και «κονιορτοποίησαν το τεκμήριο αθωότητας με αυθαίρετες νομικές και ουσιαστικές επιλογές και τον έκλεισαν στη φυλακή με μια μόνο μαρτυρία ενός αναξιόπιστου και αμφιλεγόμενου μάρτυρα….».

Εκφράζει δε τη βεβαιότητα πως «θα ανακαλέσουν την ανακοίνωση».

Για έκτη μέρα στη φυλακή ο Λιγνάδης

Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τρίπολης όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και του χορηγήθηκε συνταγή για αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Μετά την νοσηλεία του επέστρεψε στο κελί του όπου διαμένει μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, με τους οποίους και προαυλίζεται, ενώ μόλις τελειώσει η περίοδος της απομόνωσης για τον κοροναϊό θα μεταφερθεί σε θάλαμο με άλλους 20 κρατούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια που τον εκπροσωπεί και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Άλλοτε ήρεμος και άλλοτε έντονα προβληματισμένος μαθαίνει για τις μαρτυρίες, τα νέα στοιχεία και τα δημοσιεύματα που προκαλούν αντιδράσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ