Τουρκία : Καταρρέουν τα όνειρα Ερντογάν για κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών

Τουρκία : Καταρρέουν τα όνειρα Ερντογάν για κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών

Η Τουρκία στρέφεται στην κατασκευή drones.

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Ταγίπ Ερντογάν ή μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, τον οδηγούν σε μεγαλεπίβολα σχέδια ως προς την πολεμική βιομηχανία. Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να συμμετάσχει στην παραγωγή stealth μαχητικού αεροσκάφους, αλλά το σχέδιο αυτό πάγωσε. Οπως μένει και στα χαρτιά το πολεμικό πέμπτης γενιάς TF-X, όμως, όπως φαίνεται η κατάσταση δεν είναι και τόσο ρόδινη. Και πλέον στρέφεται σε πιο μικρά project, όπως αυτό της δημιουργίας drones με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Defense News, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι το πρόγραμμα αυτό είναι κορυφαία προτεραιότητα και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης  σχεδιασμού του μοντέλου UAV.

Οπως αναφέρει το onalert,  στόχος είναι το νέο αυτό drone να έχει την ικανότητα να επιχειρεί στα 40.000 πόδια, ενώ θα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και θα εκτελεί αποστολές εντός πέντε ωρών, όντας συνδεδεμένο με ένα δίκτυο δεδομένων και δορυφορικών επικοινωνιών.

Επιπρόσθετα, επιδιώκουν το drone να αναπτύσσει ταχύτητες 0.8 Mach και να φέρει 1 τόνο πυρομαχικών, καθώς επίσης θα χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για αποστολές εγγύς υποστήριξης και εναντίον εχθρικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Η τουρκική εταιρεία επιθυμεί να έχει ολοκληρώσει τη φάση σχεδιασμού μέχρι το 2023, τη χρονιά που η Τουρκία θα γιορτάζει την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση της. Η Τουρκία επίσης φαίνεται να στρέφεται σε αυτή τη λύση, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, που επιβλήθηκαν στην Άγκυρα με αφορμή την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 και κατ’ επέκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τα  μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ