Γερμανία : Μερική χαλάρωση των μέτρων και αλλαγές στη στρατηγική εμβολιασμού

Γερμανία : Μερική χαλάρωση των μέτρων και αλλαγές στη στρατηγική εμβολιασμού

Σταδική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων. Υπέρ της επέκτασης της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών το υπουργείο Υγείας.

Προσεκτική, σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία – με ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου αυστηροποίησής τους, εφόσον το υπαγορεύσουν οι υγειονομικές συνθήκες -,  αναμένεται να αποφασιστεί κατά τη σημερινή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Στο σχέδιο απόφασης της συνεδρίασης, που περιήλθε σε γνώση του διεθνούς πρακτορείου Reuters, αναφέρεται ότι αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 Μαρτίου, θα επιτραπούν οι συναθροίσεις έως πέντε ατόμων, από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα εξαιρούνται από τους κανόνες.

Τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα τατουάζ και περιποίησης νυχιών, καθώς και οι αίθουσες μασάζ επίσης θα επαναλειτουργήσουν. Σημειωτέον ότι τα κομμωτήρια και μερικά σχολεία έχουν αρχίσει να λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες. 

Αλλαγές στη στρατηγική εμβολιασμού

Περισσότερο ρεαλισμό στην εκστρατεία των εμβολιασμών ζήτησε, εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Τάχθηκε

υπέρ της αύξησης του διαστήματος μεταξύ της χορήγησης της πρώτης και δεύτερης δόσης, ώστε να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός περισσότερων ανθρώπων.

Τόνισε, επίσης, πως αναμένεται σύντομα η έκδοση σύστασης από την κρατική ρυθμιστική αρχή για χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών, καθώς αυξάνονται τα στοιχεία από τη Βρετανία για την αποτελεσματικότητά του. 

Πολιτική φθορά

Η κυβέρνηση του Βερολίνου δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις να παρουσιάσει ξεκάθαρο σχέδιο για επιστροφή στην κανονικότητα, έπειτα από πολύμηνο lockdown, παρά το ότι τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών παραμένει χαμηλός.

Με φόντο τις τοπικές εκλογές σε δύο γερμανικά κρατίδια, τον Απρίλιο, και φυσικά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, πολιτικοί ανταλλάσσουν πλέον ανοιχτά κατηγορίες για το ποιος είναι (πιο) υπεύθυνος για τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών και των διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19.

Μοιραία, τη μεγαλύτερη πολιτική φθορά υφίστανται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa για το τηλεοπτικό δίκτυo RTL/ntv, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ έχει πέσει στο 34%, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Οι δε κυβερνητικοί εταίροι τους, οι Σοδιαλδημοκράτες, δείχνουν να έχουν «κολλήσει» στο 16%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ