Λεωνίδας Καβάκος : «Θλίψη, αηδία, οργή και ντροπή για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη» (pic)

Λεωνίδας Καβάκος : «Θλίψη, αηδία, οργή και ντροπή για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη» (pic)

Με ανάρτηση στο facebook ο Λεωνίδας Καβάκος χαρακτήρισε ως «ντροπή» τα όσα συνέβησαν με αποκορύφωμα της σκηνές βίας

Ο σπουδαίος μουσικός Λεωνίδας Καβάκος σχολίασε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Με μια ανάρτηση στο facebook ο κορυφαίος βιολιστής χαρακτήρισε ως «ντροπή» τα όσα συνέβησαν με αποκορύφωμα της σκηνές βίας.

Σύμφωνα με τον μουσικό η έλλειψη σεβασμού που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ελληνική κοινωνία είναι η αιτία της παρακμής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λεωνίδα Καβάκου

«Αγαπητοί φίλοι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη προκαλούν θλίψη, αηδία, οργή αλλά πάνω απ’ όλα ΝΤΡΟΠΗ. Η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αποξενωμενη από κάθε ίχνος αξιών πιστοποιεί καθημερινά ότι είναι μια κοινωνία σε πλήρη παρακμή και άρα καταδικασμένη.

Η αδιόρθωτη αλλά και ατιμώρητη εδώ και χρόνια έλλειψη ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς αλλήλους (και τελικά προς τον ίδιο μας τον εαυτό) είναι βαθιά ριζωμένη στην ατομική Υπαρξη και κοινωνική συνείδηση. Η απρόσωπη, χωρίς προσανατολισμό και μη ανθρωποκεντρική ΠΑΙΔΕΙΑ έχει φροντίσει γι αυτό και πλέον το έχει «εξασφαλίσει». Οι άνθρωποι/καρποί της Παιδείας αυτής έχουν δυστυχώς «ωριμάσει» και καταφέρει(μέσω εκλογής των) να αναρριχηθούν σε αξιώματα και θέσεις εξουσίας και συνεπώς μέγιστης Ευθύνης.

Από τις θέσεις αυτές, λογικά, έχουν ως Αποστολή τους την Αρμονική, εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας εξασφαλιζοντας έτσι την πρόοδο της Κοινωνίας. Κοινωνική πρόοδος είναι η προστασία της Ατομικότητας η οποία όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργεί εις βάρος του συνόλου. Μια τέτοια συνθήκη εγγυάται χώρο για τους πάντες ούτως ώστε να δύνανται οι Άνθρωποι να «ανθίζουν», να εξελίσσονται, προς όφελος ολων.

Σήμερα λοιπόν βιώνουμε μια αποκρουστική πραγματικότητα. Κατά την ταπεινή μου άποψη λόγω παντελούς έλλειψης αλληλοσεβασμού. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι μια λέξις ΚΛΕΙΔΙ! Μια Αξία άκρως υπαρξιακή! Δυστυχώς όμως, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΩΝ στη σύγχρονη Ελλάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά αυτό. Όμως επειδή ο όρος ΛΕΞΙΣ είναι και ΕΛΞΙΣ δηλαδή ενεργειακή φόρτιση, η έλλειψη Σεβασμού έλκει μιαν άλλη πολύ αρνητική και συγχρόνως επικίνδυνη κατάσταση. Αυτή του κοινωνικού διχασμού, ή με άλλες λεξεις, την εγγύηση της αποσύνθεσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Μίας μορφής Θανάτου!

Επιβάλλεται αφύπνιση ΤΩΡΑ! Δεν βρίσκω τίποτε τραγικότερο από το ότι το έτος 2021, 200 χρόνια από τη μεγαλειώδη Επανάσταση των Μεγίστων Ηρώων του 1821 η Ελλάς, αντί να τιμά την ένδοξη Ιστορία της, συζητώντας, αντλώντας έμπνευση και υπερηφάνεια από αυτό το Θαύμα, αντί να βιώνει την Ευφορία του Υψίστου αυτού επιτεύγματος, βρίσκεται στο έλεος ανίκανων «πολιτικών» που με απόλυτη αναλγησία, και εγκληματική ανευθυνότητα οδηγούν την κοινωνία στο διχασμό προς ίδιον όφελος.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή ο καθένας έχει υποχρέωση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι στη Δημοκρατία η Βουλή αποτελεί Καθρέπτη του. Με όπλο την Ψήφο μπορεί να εξοστρακισει όλους εκείνους που αμελούν το Σεβασμό στον Ανθρωπο και το Ύψιστο Δώρο της Ζωής! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ! Στην ΙΣΤΟΡΙΑ, στο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τους ΘΕΣΜΟΥΣ της. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την ΑΓΑΠΗ. Αγάπη προς τους πάντες και τα πάντα. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ του «πάντες και πάντα» ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ