Νέα Σμύρνη : «Αν κάνεις επεισόδια θα σε δώσω στεγνά» – Η κατάθεση που καίει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό

Νέα Σμύρνη : «Αν κάνεις επεισόδια θα σε δώσω στεγνά» – Η κατάθεση που καίει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό

Η κατάθεση ενός 58χρονου ελαιοχρωματιστή θεωρείται έως τώρα η πλέον καθοριστική καθώς εκτός των άλλων κάνει αναφορά και σε έναν φίλο του ο οποίος αναζητείται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για τη μαρτυρία που έκαψε τον τον Ινδιάνο, τον 30χρονο Ελληνοϊρακινο ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Η κατάθεση ενός 58χρονου ελαιοχρωματιστή θεωρείται έως τώρα η πλέον καθοριστική καθώς εκτός των άλλων κάνει αναφορά και σε έναν φίλο του ο οποίος αναζητείται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, γνωστό στον υπόκοσμο των χούλιγκαν ως «Πόντιο» τον οποίο ο 58χρονος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον «Ινδιάνο», κατονομάζει στην ιδιαίτερα αποκαλυπτική κατάθεσή του.

Τι αναφέρει ο 58χρονος:

«Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησα από το σπίτι μου στις 15:30 για να πάω στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να συναντήσω έναν άνδρα, για να μιλήσουμε για δουλειά. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στις 18:00 έξω από ένα ψητοπωλείο που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού είδα τον αδελφό της εν διαστάσει γυναίκας μου, ο οποίος λέγεται Μ.Α. και τον ρώτησα: «Τι κάνεις εδώ, ρε; Θα κάνετε επεισόδια;». Εκείνος μου απάντησε: «Γιατί; Θα με δώσεις;». και εγώ του απάντησα: «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό.

Φόραγε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας».

Όπως λέει ο μάρτυρας, φοβήθηκε και κατευθύνθηκε προς τη Λ. Συγγρού επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και πήγε σπίτι του.

Την επόμενη μέρα είδε στα δελτία ειδήσεων βίντεο από τα επεισόδια όπου φαινόταν ο Μ.Α με γυρισμένη πλάτη και φορούσε το μπουφάν που είχε περιγράψει στους αστυνομικούς.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο που σας λέω είναι φίλο του γιατί τον έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του παρά μόνο ότι τον αποκαλεί «Πόντιο».

 Ολόκληρη η κατάθεση που καίει τον 30χρονο

Η ΕΛ.ΑΣ άκουγε ζωντανά από το κινητό του τον 23χρονο την ώρα της άγριας επίθεσης

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίον ταυτοποιήθηκε o ένας εκ των τεσσέρων συλληφθέντων, ο 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί λοιπόν άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.

«Δεν βρισκόμουν στη Νέα Σμύρνη» ισχυρίζεται ο 30χρονος

Στο μεταξύ ο δικηγόρος του Ελληνο-ιρακινού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι ο λεγόμενος «Ινδιάνος» δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Νέα Σμύρνη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, η εμπλοκή του 30χρονου προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη κατάθεση/καταγγελία προσώπου με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα» υπογραμμίζεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει ότι κατά τον επίμαχο χρόνο γεγονότων βρισκόταν στη Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίμαχους χρόνους».

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος θα απολογηθεί το Σάββατο (13/3) ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ