Ξανθός : «Μετακινούν γιατρούς του ΕΣΥ στο Λητώ»

Ξανθός : «Μετακινούν γιατρούς του ΕΣΥ στο Λητώ»

Ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρεάς Ξανθός, κάνει λόγο για «φιάσκο» με την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα.

Απόφαση με την οποία στερεί ιατρικό προσωπικό από δημόσια νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το Λαϊκό και το μετακινεί σε ένα από τα δύο ιδιωτικά νοσοκομεία που ανακοινώθηκε πως θα συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού έλαβε το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση που υπεγράφη την Παρασκευή προβλέπει την άμεση μετακίνηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών από τρία δημόσια νοσοκομεία στην ιδιωτική κλινική «Λητώ». Πιο συγκεκριμένα, έναν γιατρό από το «Η Αγία Ελένη», δύο από το «Λαϊκό» και δύο από το «Ιπποκράτειο».

Η μετακίνηση αυτή έγινε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας. 

Δήλωση του Ανδρέα Ξανθού

Για πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας που οδηγούν σε αποδυνάμωση των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλίσει «δωρεάν γιατρούς» σε ιδιωτική κλινική που μπαίνει στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, χαρακτηρίζοντας «φιάσκο» την «επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα».

Επίσης, ζητά εδώ και τώρα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας (Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα και Ενόπλων Δυνάμεων)».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με χθεσινό (12/3/2021) έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μετακινεί ειδικευόμενους γιατρούς από νοσοκομεία αιχμής (Ιπποκράτειο, Λαϊκό) στην ιδιωτική κλινική «Λητώ» η οποία υποτίθεται ότι από την Πέμπτη 11/3 δέχεται περιστατικά covid για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ. Όταν έγινε στον Υπουργό Υγείας η ερώτηση για το αν μπορεί μια ιδιωτική κλινική που δεν έχει παθολογικά ή πνευμονολογικά τμήματα και εμπειρία στις λοιμώξεις (όπως το «Λητώ») να νοσηλεύσει αξιόπιστα ασθενείς με covid, η απάντηση ήταν αυτό θα γίνει από ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του Ομίλου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κλινική. Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες για να αποκαλυφθεί η κοροϊδία. Αντί να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης για την επάρκεια γιατρών και την ποιοτική φροντίδα των ασθενών που υποδέχεται η κλινική του, με διπλάσιο νοσήλειο μάλιστα, σπεύδει το Υπουργείο Υγείας να αποδυναμώσει τα δημόσια νοσοκομεία για να του εξασφαλίσει δωρεάν γιατρούς. Ο ορισμός της «μεροληψίας» υπέρ του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα υγείας. Την ώρα που η δημόσια περίθαλψη και το προσωπικό της έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ