Καπραβέλος : «Το άνοιξε κλείσε είναι αποτυχημένο μοντέλο lockdown»

Καπραβέλος : «Το άνοιξε κλείσε είναι αποτυχημένο μοντέλο lockdown»

Τις διαφωνίες του με το lockdown - ακορντεόν και την «καραντίνα» εκφράζει ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Ενάντιος στο lockdown με μέτρα τύπου «ακορντεόν» αλλά και γενικότερα τα απαγορευτικά σε ορισμένες δραστηριότητες, εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε το «άνοιξε κλείσε» που εφαρμόζεται παγκόσμια ως ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ θεωρεί πως λανθασμένη στρατηγική.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τον ίδιο «καραντίνα σημαίνει ανιχνεύουμε και απομονώνουμε το κρούσμα και όχι την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Τα εμβόλια είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Σχετικά δε με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, όπου πολλές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς λόγω επεισόδια φλεβικών θρομβώσεων, υπογράμμισε πως τα εμβόλια «είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση των εμβολιασμών με τις θρομβώσεις.

Επίσης, προειδοποιεί πως αυτή τη στιγμή επικρατεί σε πολλές χώρες και κυβερνήσεις μία ιδεολογία που ονομάζει ως «ευφορία της προσωρινότητας», ότι δηλαδή: «ο κορωνοϊός είναι κάτι το προσωρινό, είναι μία μπόρα και θα περάσει», ωστόσο υπογραμμίζει πως η πανδημία «θα επιβαρύνει όμως τα υγειονομικά συστήματα για πολλά χρόνια».

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, σημειώνει πως το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης πιέζεται, ενώ καθημερινά παρατηρείται αυξητική πορεία στα κρούσματα, παρότι το τρίτο κύμα δεν παρουσιάζει την σφοδρότητα του δευτέρου.

«Είμαστε στα όρια έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης κρουσμάτων, είμαστε στη συζήτηση να ανοίξουν κι άλλες κλίνες σε βάρος των άλλων παθήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ