Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 13 αστυνομικούς και εισαγγελείς (Σκληρές εικόνες)

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 13 αστυνομικούς και εισαγγελείς (Σκληρές εικόνες)

Η σφαγή διαπράχθηκε σε τομέα του δήμου Κοατεπέκ Αρίνας, στο Μεξικό, καθώς αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κινούνταν με αυτοκίνητα στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον συμμοριών που δρουν στην περιοχή.

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη όταν έπεσαν σε ενέδρα που έστησαν μέλη συμμορίας στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), γνωστοποίησαν η Γραμματεία Ασφαλείας και η γενική εισαγγελία.

Σφαγή

Η σφαγή διαπράχθηκε σε τομέα του δήμου Κοατεπέκ Αρίνας, καθώς αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κινούνταν με αυτοκίνητα στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον συμμοριών που δρουν στην περιοχή, κατά τις ίδιες πηγές.

«Ως αυτό το στάδιο, γνωρίζουμε ότι πέντε αστυνομικοί και οκτώ υπάλληλοι του γραφείου του γενικού εισαγγελέα σκοτώθηκαν σε αυτήν την άνανδρη επίθεση», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο μεξικανικών θεσμών.

Μετά την επίθεση, μέλη της Εθνοφρουράς και των ένοπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. 

Οι αρχές διατράνωσαν ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Από τις πιο επικίνδυνες

Η πολιτεία του Μεξικού, που γειτονεύει με το ομοσπονδιακό διαμέρισμα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα. Σε αυτή δρουν αρκετά καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, ανάμεσά τους το Familia Michoacana. 

Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση κήρυσσε τον επιλεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τους περισσότερους από τους θανάτους στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ