Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα : «Η Τουρκία δεν μπορεί να κατέχει S-400»

Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα : «Η Τουρκία δεν μπορεί να κατέχει S-400»

«Η Τουρκία δεν πρέπει να έχει στην κατοχή της S-400» τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, προειδοποιώντας ότι νέα αγορά του ρωσικού συστήματος «θα προκαλέσει νέα σοβαρά προβλήματα».

Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S-400, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

«Νομική πραγματικότητα»

Μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους, ο αμερικανός πρεσβευτής είπε ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να έχει στην κατοχή της S-400».

«Πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία δεν έχει S-400. Μια νέα αγορά S-400 θα προκαλέσει νέα σοβαρά προβλήματα. Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορούμε να υποστηρίξουμε στο Κογκρέσο. Η μόνη οδός για τη λύση της κρίσης των S-400 περνάει μέσα από τη μη κατοχή S-400 από την Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια προσωπική άποψη. Αυτή είναι μια νομική πραγματικότητα», ανέφερε.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου είναι ενθαρρυντική. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Η 62η ή η 63η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, αλλά όταν γίνονται συνομιλίες στο τραπέζι, ο ένας ενώπιον του άλλου, είναι πολύ καλύτερο και πολύ θετικό. Αυτά τα βήματα χαιρετίζονται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ», είπε.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ