Κώστας Χατζηχρήστος : Η άγνωστη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Κώστας Χατζηχρήστος : Η άγνωστη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ρωτήθηκε ποια ήταν η γνώμη του για την πολιτική και είχε περιγράψει τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν Έλληνας ηθοποιός, από τους σημαντικότερους κωμικούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες. Μάλιστα, στη βιογραφία του, «Ο Χατζηχρήστος τα λέει όλα», που έγραψε ο Πέτρος Γεωργιόπουλος, μίλησε για πολλά θέματα και εκτός τέχνης. Και ένα από αυτά ήταν η πολιτική και συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η γνώμη του για την πολιτική, σύμφωνα με τη mixanitouxronou, απάντησε το εξής: «Εγώ ποτέ δεν υπήρξα πολιτικός αναλυτής. Παρόλα αυτά οφείλω να πω ότι όλα έχουν αλλάξει και στην πολιτική. Έχουν κι οι πολιτικοί προβλήματα, σε εμάς μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά σίγουρα δεν είναι. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Απλώς μερικοί δεν είναι τόσο σόι. Είναι όπως στο θέατρο. Όλοι θέλουν να ευχαριστήσουν το κοινό, λίγοι όμως τα καταφέρνουν. Από πρόθεση λοιπόν ουδέν πρόβλημα, αλλά από αποτελέσματα, πολλά προβλήματα. Και μετά, τι να σου κάνουν και οι πολιτικοί; Πολιτικοί είμαστε όλοι μας. Ο καθένας με την τρέλα του κι αυτός με την ομπρέλα του. Ο Έλληνας είναι περίεργη ράτσα. Όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά το παίζει αρχηγός. Έτσι ο ένας απομυθοποιεί τον άλλον κι άντε να βρεις την άκρη».

Και στην ερώτηση, ποιους πολιτικούς θαυμάζει, ο ηθοποιός είπε: «Εγώ θαυμάζω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιατί νομίζω ότι ήταν κι είναι πάντα μια εγγύηση σταθερότητας στον τόπο. Θυμάμαι όταν ήταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι, εγώ ήμουν για ένα διάστημα εκεί και τον έβλεπα. Θυμάμαι ότι εγώ τότε γύριζα την ταινία, Ο ταυρομάχος προχωρεί, σε ένα μέρος που το έλεγαν νομίζω Πατέ Μπουλού και ο Καραμανλής έμενε στο Εντεσέν ή κάπως έτσι. Ήταν πολύ κοντά κι έφευγα από το μέρος που έμενα και πήγαινα και τον έβλεπα. Θυμάμαι ότι ήταν λάτρης του ούζου και αγαπούσε πολύ τα φιστίκια Αιγίνης. Πάντοτε του πήγαινα ούζο και φιστίκια».

Το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Ένα άλλο που θυμάμαι ήταν όταν έκανα πρεμιέρα στο θέατρο Μετροπόλιταν και τον είχα καλέσει. Κι εγώ και ο κόσμος περιμέναμε με αγωνία πότε θα έρθει ο Καραμανλής για να αρχίσουμε την παράσταση. Αλλά η ώρα πέρναγε και ο Καραμανλής δεν ερχόταν. Η αγωνία μου και η στενοχώρια μου, δε λεγόταν. Τελικά, μετά από 45 λεπτά εμφανίζεται με τη συνοδεία του στην αίθουσα του θεάτρου. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Χειροκροτήματα και χαιρετούρες.

Εγώ μόλις είχα ανέβει στη σκηνή. Κατεβαίνω και τον αγκαλιάζω, τον φιλάω και του λέω: Μα γιατί άργησες; Και πλάκωσε το γέλιο. Έτσι η παράσταση άρχισε και εγώ ευχαριστημένος έκανα ένα από τα καλύτερά μου νούμερα. Τώρα, ποιους άλλους πολιτικούς ξεχωρίζω. Λοιπόν, σχεδόν όλους. Και δεν θα αναφέρω ποιοι ήταν και ποιοι δεν ήταν. Εξάλλου μέσα στην ελληνική βουλή όλοι παίζουν εθνικό ρόλο. Έτσι δεν είναι; Τι σημασία έχει λοιπόν το χρώμα και το κόμμα, όταν βλέπουμε να δίνουν τα χέρια ανατολικοί και δυτικοί, ας κάνουμε το ίδιο και εμείς, μπας και προκόψει αυτός ο τόπος» φαίνεται να είχε πει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ