Ψυχικό : Πώς εξαφανίστηκαν μεγάλα ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας

Ψυχικό : Πώς εξαφανίστηκαν μεγάλα ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας

Η υπόθεση φαινόταν από την αρχή αρκετά παράξενη όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κλοπή, την ταυτότητα των κατόχων των θυρίδων και ακόμα περισσότερο για το περιεχόμενο τους.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που προκάλεσε η υπόθεση κλοπής τον περασμένο Νοέμβριο σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό που αφορούσε τραπεζικές θυρίδες, το περιεχόμενο των οποίων εξαφανίστηκε σε μια νύχτα.

Η υπόθεση φαινόταν από την αρχή αρκετά παράξενη όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κλοπή, την ταυτότητα των κατόχων των θυρίδων και ακόμα περισσότερο για το περιεχόμενο τους.

Οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν από θυρίδες γνωστών κυριών των Βορείων Προαστίων τεράστια χρηματικά ποσά, μεγάλης αξίας κοσμήματα και λίρες.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες η υπόθεση εξιχνιάστηκε και φαίνεται πως πίσω από το ριφιφί βρισκόταν ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης σύζυγος της γνωστής τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη.

Παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους στα social media

Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων τους μέσα από τα social media τους, ξέροντας με αυτόν τον τρόπο πού βρίσκονταν τα θύματά τους και άρα ήξεραν ότι δεν θα επισκεφθούν άμεσα την τράπεζα. Οι δράστες εξασφάλισαν έτσι ότι θα είχαν τον απαραίτητο χρόνο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και να «ασφαλίσουν» τη λεία τους, πριν διαπιστωθεί η αρπαγή της περιουσίας των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή εκτιμάται πως έγινε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο. Οι Αρχές πίστευαν ότι ειδικά οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου ήταν εκείνες που εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε το σχέδιο των δραστών.

Μεγάλο βάρος δόθηκε στο προφίλ των θυμάτων αφού είναι όλες γυναίκες και μάλιστα σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών και κάτοικοι των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου, η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων, με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, ενώ η τέταρτη είναι μέλος γνωστής οικογενείας με κλινική στο κέντρο της πόλης.

Εμφανίστηκαν ως ενοικιαστές θυρίδας;

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα ήταν ότι οι δράστες ή ο δράστης- αφού σήμερα ένας είναι προς το παρών ο κατηγορούμενος- είναι πολύ πιθανό να εμφανίστηκαν στην τράπεζα ως ενοικιαστές θυρίδας ή να πήγαν ως ενδιαφερόμενοι εκμισθωτές.

Για τον λόγο αυτό οι αρχές έκαναν φύλλο και φτερό κάθε στοιχείο που μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητά τους, ερευνώντας έναν προς έναν τους πιο πρόσφατους κυρίως ενοικιαστές θυρίδων ή πρόσωπα που μπορεί να συνδέονται με παλαιότερους κατόχους θυρίδας. 

Οι κάτοχοι των θυρίδων και υπάλληλοι του υποκαταστήματος είχαν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας είχαν περάσει όλα τα υλικά που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που κρατάει αρχείο περίπου δύο μηνών.

Αστρονομικά τα ποσά που έκαναν «φτερά»

Το γαϊτανάκι των διαρρήξεων άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των Βορείων Προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας. Από το εσωτερικό της είχαν κάνει «φτερά» όπως δήλωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Άμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση της τράπεζας που προχώρησε σε έλεγχο των συνολικά 1.500 θυρίδων του υποκαταστήματος. Εκεί βρέθηκαν παραβιασμένες τρεις ακόμα θυρίδες με σπασμένες τις «γλώσσες» των κλειδαριών. Στην τράπεζα του Ψυχικού κλήθηκαν οι κάτοχοί τους και παρουσία της αστυνομίας επιβεβαίωσαν τις κλοπές.

Στην πρώτη περίπτωση, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία, ισχυρίστηκε, ότι κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες, έκαναν φτερά από τη θυρίδα της. Κοσμήματα αξίας 1.000.000, δήλωσε ότι της έκλεψαν μια ακόμα σύζυγος επιχειρηματία, ενώ μια ακόμα γυναίκα κατήγγειλε ότι της εξαφάνισαν μέσα από τη θυρίδα της 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ