Στέρεψαν οι κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» – Εξιτήρια σε ασθενείς, με αναπνευστήρες για το σπίτι

Στέρεψαν οι κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» – Εξιτήρια σε ασθενείς, με αναπνευστήρες για το σπίτι

Σύμφωνα με την ειδικευόμενη παθολόγο, Χριστίνα Θεοχάρη, υπάρχουν ασθενείς που αναγκαστικά θα πρέπει να βγουν από τη ΜΕΘ με φορητές συσκευές οξυγόνου καθώς δεν υπάρχει κενό κρεβάτι.

Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, λόγω της μεγάλης διασποράς του κοροναϊού, είναι η εικόνα από το νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου δεν υπάρχει πλέον, διαθέσιμο κρεβάτι στις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να δίνονται εξιτήρια σε ασθενείς αλλά και φορητοί αναπνευστήρες για το σπίτι.

Σύμφωνα με την ειδικευόμενη παθολόγο, Χριστίνα Θεοχάρη, υπάρχουν ασθενείς που αναγκαστικά θα πρέπει να βγουν από τη ΜΕΘ με φορητές συσκευές οξυγόνου καθώς δεν υπάρχει κενό κρεβάτι.

«Δεν έχουμε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ στη «Σωτηρία», υπάρχουν ελεύθερες μόνο 20 κενές απλές κλίνες στις κλινικές COVID-19», ανέφερε η γιατρός, μιλώντας στο Open, ενώ συμπλήρωσε πως για να υπάρχουν ελεύθερες αυτές οι 20 κλίνες, οι γιατροί επισπεύδουν τις νοσηλείες.

Όπως είπε: «αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4 με 5 εξιτήρια την ημέρα, διότι δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Εχουν βέβαια όλες τις προϋποθέσεις για να πάνε σπίτι. Κάποιες φορές βέβαια τους δίνουμε οξυγονοθεραπεία στο σπίτι, κάτι που δεν θα γινόταν σε άλλη περίπτωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ