Απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2018 ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Πέτρου Πανταζή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2018 ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Πέτρου Πανταζή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, ο ενεχυροδανειστής «απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α)συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β)λαθρεμπορία και γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του νόμου», και έκανε λόγο για κατασκευασμένη «άθλια ιστορία» από κάποιους κρατικούς υπαλλήλους που παραπλάνησαν «την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως…».

Αλέξης Κούγιας

Ως μια «από τις μεγαλύτερες σκευωρίες» χαρακτηρίζει την υπόθεση Ριχάρδου ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Πριν από λίγο μια από τις μεγαλύτερες σκευωρίες – κατασκευές ποινικών κατηγοριών εις βάρος Ελλήνων και ξένων πολιτών που συνελήφθησαν άδικα, κρατηθήκαν προσωρινά στις φυλακές άδικα, διαπομπεύτηκαν βάναυσα από τον Πρωθυπουργό του κράτους και την τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέρρευσε.

Σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά από επιμελημένη επεξεργασία χιλιάδων σελίδων δικογραφίας επί 2 και πλέον χρόνια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απήλλαξε τον εντολέα μας γνωστό επιχειρηματία εμπορίας και επεξεργασίας χρυσού Ριχάρδο από όλες τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες και συγκεκριμένα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας χρυσού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ.ά. και συγχρόνως διέταξε να του επιστραφούν όλα τα κατασχεθέντα (μεγάλες ποσότητες χρυσού, μεγάλης αξίας κοσμήματα, προσωπικά του αντικείμενα, δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί).

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και όλοι οι συνεργάτες που εργαστήκαμε, για να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, για να εκδώσει αυτή τη δίκαιη απόφαση και οι οποίοι δεχτήκαμε πολύ σκληρές επιθέσεις από τον τύπο και από διάφορους δημόσιους λειτουργούς, όταν τολμήσαμε από την πρώτη στιγμή, όταν όλοι είχαν προδικάσει, κατεξευτελίσει και προκαταδικάσει τον εντολέα μας, να αρθρώσουμε τις υπερασπιστικές του θέσεις και να διατυμπανίσουμε ότι είναι άδικο στη φυλακή να εγκλείεται ως προσωρινά κρατούμενος ένας αθώος άνθρωπος, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας αλλά και την ευγνωμοσύνη του εντολέα μας προς τους αδέκαστους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς που διόρθωσαν τα λάθη της αστυνομίας, των Εισαγγελέων και της Ανακρίτριας που τον κράτησε προσωρινά και να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και τα οποιαδήποτε ανθρώπινα λάθη, ακόμη και οι ελάχιστες παρανομίες Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών διορθώνονται από την ίδια τη Δικαιοσύνη και τουλάχιστον εμείς στις υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο μας, δεν έχουμε διαπιστώσει έστω και έναν αθώο άνθρωπο που τελικώς να μην δικαιώνεται.

Η οριστική αθώωση του Ριχάρδου σήμερα, για μια υπόθεση που έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση του εντολέα μας κου Δημητρίου Λιγνάδη, ο οποίος ευρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές εξαιτίας μιας αντίστοιχης σκευωρίας, η οποία έχει παραπλανήσει Εισαγγελείς και Δικαστές και κατά σύμπτωση και πάλι χρησιμοποιήθηκε από πολιτικούς σε μια πρωτοφανή πολιτική εκμετάλλευση μιας ποινικής δικογραφίας με ανύπαρκτα στοιχεία, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος και για την υπόθεση Λιγνάδη να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη, για να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και να αποκαταστήσει. όσο είναι δυνατόν αυτό να γίνει, τον κατεστραμμένο από λάθος εισαγγελικές και δικαστικές επιλογές εντολέα μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτή την υπόθεση η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και σύντομα ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα είναι ελεύθερος.

Αθήνα, 30.03.2021
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Πηγή: peristerinews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ