Κορωνοϊός : Η Ιταλία επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς – Κυρώσεις σε όποιον αρνείται

Κορωνοϊός : Η Ιταλία επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς – Κυρώσεις σε όποιον αρνείται

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για το εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, με την ιταλική κυβέρνηση να αποφασίζει ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς και των φαρμακοποιών.

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για το εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως, όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες κατά τη χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Παράταση των περιορισμών

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών.

Τα παιδιά, τέλος, που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ