Σκληρές εικόνες : Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – Οι τελευταίες στιγμές (vids)

Σκληρές εικόνες : Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – Οι τελευταίες στιγμές (vids)

Ο Nτέρεκ Σόβιν - ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του άτυχου Φλόιντ, καθώς είχε γονατίσει πάνω στο λαιμό του - εμφανίζεται να τον πιάνει από τον λαιμό σαν να τον στραγγαλίζει...

Νέο υλικό από κάμερα που είχε πάνω του αστυνομικός της Μινεάπολης την ημέρα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο, προβλήθηκε για πρώτη φορά χθες στη δίκη της υπόθεσης.

Στο βίντεο από την κάμερα του αστυνομικού φαίνεται πώς ο Φλόιντ πάλευε να μην μπει στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, με τους αστυνομικούς να τον σπρώχνουν μέχρι που τον έριξαν στο έδαφος.

Μάλιστα, o Nτέρεκ Σόβιν – ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού, καθώς είχε γονατίσει πάνω στο λαιμό του – εμφανίζεται να τον πιάνει από τον λαιμό σαν να τον στραγγαλίζει… 

Σε άλλο βίντεο, αποτυπώνονται από μια ακόμα οπτική γωνιά οι τελευταίες στιγμές του Φλόιντ, με τους αστυνομικούς να έχουν πέσει πάνω του και τον Ντέρεκ Σόβιν να έχει βάλει το γόνατό του στον λαιμό του.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», είπε ο 46χρονος άνδρας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή – μια φράση που έγινε σύνθημα κατά της αστυνομικής βίας.  

Πλήγμα για τη μεριά Φλόιντ: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο βασικός μάρτυρας

Η δίκη για την υπόθεση του Φλόιντ – με τον Σόβιν να αντιμετωπίζει κατηγορίες φόνου – έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Σήμερα επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας ο Μόρις Λέστερ Χολ, συνοδηγός του Φλόιντ τη μοιραία εκείνη ημέρα.

Ο Χολ είχε γίνει άφαντος μετά τον θάνατο του Φλόιντ, καθώς εις βάρος του υπήρχαν εντάλματα σύλληψης για τρία κακουργήματα. Η αστυνομία τον είχε βρει και τον είχε συλλάβει δύο μέρες μετά τον θάνατο του 46χρονου.

Τότε, ο Μόρις Λέστερ Χολ είχε δηλώσει ότι ο Φλόιντ ήταν ο μέντοράς του και ότι θα γινόταν η «φωνή» του στη δίκη. 

Τελικά, ο ίδιος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χτες ότι αν κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο, δεν θα απαντούσε σε καμία ερώτηση (επικαλούμενος το 5ο άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ). Έτσι, η παρουσία και η μαρτυρία του θα ήταν άχρηστη για οποιαδήποτε από τις δύο μεριές της δίκης.

Ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες: φόνο δεύτερου βαθμού, φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας δεύτερου βαθμού. Αν καταδικαστεί για το μεγαλύτερο κακούργημα, θα είναι αντιμέτωπος με 40 χρόνια φυλακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ