Ταϊβάν : Τουλάχιστον 36 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

Ταϊβάν : Τουλάχιστον 36 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

Τρομερό δυστύχημα στην Ταϊβάν: Τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά σήμερα στην ανατολική Ταϊβάν. Ακόμη 72 άτομα έχουν τραυματιστεί, αρκετά σοβαρά.

Kατά τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το έχει σταθμεύσει σωστά και κύλησε ως τις σιδηροτροχιές,  με αποτέλεσμα ορισμένα από τα βαγόνια να προσκρούσουν στα τοιχώματα του τούνελ

Ο συρμός, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τάιτουνγκ, εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά βόρεια της πόλης Χουάλιεν.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τα σωστικά συνεργεία να δυσκολεύονται να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό επιβατών κάποιων βαγονιών που έχουν παραμορφωθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι. Η επιχείρηση έρευνας και βοήθειας συνεχίζεται.

Από 80 ως 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ τα βαγόνια από το πέμπτο ως και το όγδοο έχουν «παραμορφωθεί» και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

«Βγήκαν όλοι από το τέταρτο βαγόνι;» ακούγεται να φωνάζει με αγωνία μια γυναίκα από το εσωτερικό της στοάς σε πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου στην Ταϊβάν. Οι ορεινές ανατολικές ακτές της νήσου αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Το 2018, δεκαοκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 175 είχαν τραυματιστεί όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν. Επρόκειτο για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων τριών δεκαετιών στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ