Σενάρια για πρόωρο άνοιγμα της εστίασης μετά τον «ιό των κορωνοπάρτι»

Σενάρια για πρόωρο άνοιγμα της εστίασης μετά τον «ιό των κορωνοπάρτι»

Οι εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων ατόμων είναι πια καθημερινό φαινόμενο.

Τα κορωνοπάρτι δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων κάθε φορά και πάντα μέσα σε συνθήκες ανύπαρκτης υγειονομικής προστασίας. Η κατάσταση αυτή και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για νέα έξαρση της πανδημίας κάνει όλο και περισσότερους ειδικούς να εκφράζουν την άποψη ότι είναι προτιμότερο να ανοίξει μια ώρα αρχύτερα η εστίαση, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις ατόμων στις πλατείες.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού και τα κορωνοπάρτι, υποστήριξε ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο μετά από 14 μήνες lockdown. «Ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. Μιλώντας στον Antenna δήλωσε ότι ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας, θεωρώντας ότι δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα.

Η κ. Λινού πρόσθεσε ότι η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη με τα σωστά μέτρα κι όπου αυτό έγινε τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ