Καμπανάκι ειδικών για επανάκαμψη της πανδημίας – Τι δείχνουν τα λύματα

Καμπανάκι ειδικών για επανάκαμψη της πανδημίας – Τι δείχνουν τα λύματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Προειδοποιήσεις για επανάκαμψη της πανδημίας, εκφράζουν οι ειδικοί, που «βλέπουν» σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, με φόντο τα κορονοπάρτι και τους ακραίους συνωστισμούς σε πλατείες.

Όπως επισήμανε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική», είπε στον Σκάι και εξήγησε ότι για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη της πανδημίας. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο, ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ