«Έξαλλος» ο τουρκικός Τύπος με τον Μπάιντεν – Χαρακτηρίζει «ψέμα» τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Έξαλλος» ο τουρκικός Τύπος με τον Μπάιντεν – Χαρακτηρίζει «ψέμα» τη γενοκτονία των Αρμενίων

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ιστορική διαστρέβλωση.

Ντόμινο αντιδράσεων, αναμένεται να προκαλέσει  με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να κάνει πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει και να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η ιστορικής σημασίας αυτή ανακοίνωση προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, και έρχεται τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και σειράς άλλων θεμάτων, για τα οποία ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ δεν πίεσε τον Ερντογάν.

Στην γειτονική χώρα, επικρατεί αναβρασμός  και η τουρκική ηγεσία, αναζητεί τρόπους αντίδρασης ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η απάντηση της Άγκυρας εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένη λόγω και της κατάστασης της οικονομίας της.

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του τουρκικού τύπου:

Η Hurriyet έχει τίτλο «Αρνούμαστε εντελώς… Οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουν την ιστορία» αναφερόμενη και στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για το ζήτημα.

Από την άλλη η εφημερίδα Aksam γράφει «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στο ψέμα», χαρακτηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δήλωση Μπάιντεν για γενοκτονία ενώ η Cumhuriyet μιλάει για ιστορική διαστρέβλωση.

«Σκανδαλώδεις δηλώσεις»

Χθες εξάλλου, αρκετές ιστοσελίδες παίζουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ως έκτακτη είδηση, ενώ μιλούν για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» εκ μέρους του Μπάιντεν.    

Στις αγγλόφωνες εκδόσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πέραν της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος, αναρτήθηκαν άρθρα που αφορούν από τη δολοφονία Τούρκων διπλωματών τη δεκαετία του 1970, μέχρι την δημοσιοποίηση συνέντευξης με τον Αρμένιο Ορθόδοξο Πατριάρχη Sahak Masulyan που, κατά το πρακτορείο Anadolu, επικρίνει όσους «χρησιμοποιούν ως πολιτικό εργαλείο τα γεγονότα του 1915» -όπως τα αναφέρει η Τουρκία- και… ευχαριστεί τον πρόεδρο Erdogan που «είναι ο μόνος Τούρκος πρόεδρος μέχρι στιγμής που έχει εκφράσει ανοικτά την αλληλεγγύη του με την Αρμενική κοινότητα».

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλά ΜΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το Anadolu, παρουσιάζουν την είδηση από την τουρκική αντίδραση κι όχι αυτές καθ΄αυτές τις δηλώσεις Μπάιντεν. 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ