Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα διόδια – Δικαιολογίες για γέλια και για κλάματα από κορονοεκδρομείς (pic+vids)

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα διόδια – Δικαιολογίες για γέλια και για κλάματα από κορονοεκδρομείς (pic+vids)

Όψιμα λιόδεντρα, εκπαίδευση σκύλων και εγκυμονούσα... πεθερά, ήταν ορισμένες από τις δικαιολογίες των επίδοξων κορονοεκδρομέων.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έλεγχοι για την αποφυγή των διπεριφερειακών μετακινήσεων, οι οποίοι την Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι πιο εντατικοί και αυστηροί. Οι Αρχές διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες για αγροτικές εργασίες, βόηθεια σε ηλικιωμένο ή ραντεβού με ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς από οδηγούς, που στο πορτ μπαγκάζ έχουν αποσκευές και σούβλες για το Πάσχα.

Όσοι οδηγοί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο και κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

«Οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είναι και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πολύ αυστηροί. Επιβάλλεται να αντιλήφθούν οι πολίτες, ότι όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, στα οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, δεν πρόκειται να περάσουν από τα διόδια. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μην προσπαθήσουν να αναχωρήσουν, εάν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Σπύρος Λάσκος.

Πόσοι πέρασαν από τα διόδια

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, το τελευταίο 24ωρο. από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ αυξήθηκαν όσα εισήλθαν.

Ειδικότερα, από το πρωί στις 6:00 του Σαββάτου 24 Απριλίου έως την ίδια ώρα το πρωί, από τα διόδια της Ελευσίνας εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710.

Αντίστοιχα, από την Παρασκευή 23/4 έως το Σάββατο 24/4 εξήλθαν 17.426 οχήματα, ενώ εισήλθαν 15.496.

Οσον αφορά τα διόδια των Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.201 οχήματα, ενώ εισήλθαν 17.896 οχήματα.

Το προηγούμενο ακριβώς 24ωρο, εξήλθαν 19.644 οχήματα, ενώ εισήλθαν 18.234.

Πόσοι… επέστρεψαν

Περισσότερα από 300 οχήματα εκδρομέων υποχρεώθηκαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα στις εθνικές οδούς, από το πρωί ως το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, 208 οχήματα υποχρεώθηκαν σε επιστροφή στην Αθήνα καθώς δεν δικαιολόγησαν τη μετακίνησή τους, ενώ σημειώθηκαν και δύο παραβάσεις μετακίνησης, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Παράλληλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας η Τροχαία Αττικής υποχρέωσε σε αναστροφή άλλα 95 οχήματα.

Οι ελιές, η εκπαίδευση σκύλων και η εγκυμονούσα… πεθερά

Απίστευτες, ήταν σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιολογίες των επίδοξων κορονο-εκδρομέων.

Η εφευρετικότητα ενός μάλιστα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προκαλώντας πολύ γέλιο, όταν αναφέρθηκε σε αυτή, ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:  «Ως λαός είμαστε ευρηματικοί και χιουμορίστες. Κάποιος 50χρονος οδηγός επικαλέστηκε την εγκυμοσύνη της πεθεράς του και όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός «μα πόσων χρονών είναι η πεθερά σας;» είπε «45, αλλά είναι η δεύτερη σύζυγος του πεθερού μου».

Όπως ήταν φυσικό ο επίδοξος ταξιδιώτης γύρισε πίσω.

Ένας 70χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε… όψιμα λιόδεντρα που ήθελε να φροντίσει. Επίσης, ένας οδηγός θέλησε να ταξιδέψει μέχρι την Καλαμάτα για να αγοράσει λάδι, όμως οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω. Ακόμα, μία κυρία ήθελε να πάει να εκπαιδεύσει τα σκυλιά της στην Ορεινή Αρκαδία.

Αντιδράσεις προκάλεσε και η περίπτωση μιας οικογένειας που αστυνομικοί την κατέβασαν από το ΚΤΕΛ στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή τους.

Οι εξαιρέσεις

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ