Το φυσάει και δεν κρυώνει η Τουρκία με Μπάιντεν – Ο Ερντογάν λέει ότι δεν συνέβη τίποτα το 1915

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Τουρκία με Μπάιντεν – Ο Ερντογάν λέει ότι δεν συνέβη τίποτα το 1915

Aπίστευτες δηλώσεις Ερντογάν προς Μπάιντεν: «Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία - Δεν είμαστε ξένοι εγώ και εσύ».

«Έτσουξε» την Τουρκία η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν, καθώς τρεις μέρες μετά οι τουρκικές κραυγές και επιθέσεις κατά Μπάιντεν συνεχίζονται.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι τίποτα δεν συνέβη, δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη τραγωδία την 24η Απριλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Μιλώντας αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος αφιέρωσε περίπου 35 λεπτά για να αναφερθεί στην διαφωνία του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας. Εξέφρασε μάλιστα το… παράπονό του προς τον ομόλογό του: «Εμείς είχαμε διαφορετική σχέση με εσένα Μπάιντεν, είχαμε μια άλλη επαφή, με είχες επισκεφτεί στο σπίτι μου». 

«Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε αβάσιμες, άδικες και αναληθείς εκφράσεις. Αυτές οι δηλώσεις μας θλίβουν έτι περαιτέρω. Πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατόπιν πιέσεων. Το γεγονός αυτό δεν εξαλείφει τις καταστροφικές συνέπειες μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον απόηχο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μάλιστα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν θίγοντας το ζήτημα των Ινδιάνων και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κοιταχτείτε στον καθρέπτη, υπάρχει η ιστορία των Ινδιάνων».

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι Αρμένιοι ήταν αυτοί που έσφαζαν τους Τούρκους κάνοντας λόγο για 150.000 νεκρούς Αρμένιους κι όχι 1, 5 εκατομμύριο.

Υπενθύμισε πάντως το ραντεβού των δύο ηγετών για τον ερχόμενο Ιούνιο αναφέροντας πως τότε πιστεύει πως θα γίνει μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Καταδίκη από την τουρκική Βουλή

Σήμερα, η τουρκική Βουλή καταδίκασε την απόφαση του Μπάιντεν σχετικά «με τα γεγονότα του 1915», χωρίς φυσικά να κάνει λόγο για γενοκτονία ή σφαγή των Αρμενίων.

«Ως Τουρκική Εθνοσυνέλευεση, καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 24 Απριλίου 2021 σχετικά με τα γεγονότα του 1915. Μια δήλωση που είναι βασισμένη στα επιχειρήματα των αρμενικών λόμπι, τα οποία είναι αβάσιμα και δεν έχουν καμία ουσία πέρα από το να παραποιήσουν τα ιστορικά γεγονότα», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής Βουλής. Υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει την εξουσία να κρίνει ιστορικά γεγονότα, η τουρκική Βουλή προτρέπει τον Μπάιντεν να κάνει ένα βήμα πίσω και να επιτρέψει την περιφερειακή ειρήνη.

«Αυτή η δήλωση είναι άκυρη για εμάς», καταλήγει. Οι Τούρκοι βουλευτές κάλεσαν τον Μπάιντεν να «επανεξετάσει» την απόφασή του, η οποία «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις»

«Κραυγές» Τσελίκ

Εξίσου επιθετικός ήταν και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ, ο οποίος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν «παραδόθηκε» στην αρμένικη διασπορά.

«Ο Μπάιντεν είναι όμηρος φανατικών ομάδων αρμενικών συμφερόντων της διασποράς. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδόθηκε σε μια φανατική ομάδα. Για να μπορούμε να μιλάμε για το έγκλημα της γενοκτονίας κάπου, πρέπει να υπάρχει απόφαση από διεθνές δικαστήριο. Η δήλωση Μπάιντεν είναι λανθασμένη σε ιστορικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο».

O Tσελίκ καταδίκασε το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το οποίο ήταν το μόνο τουρκικό κόμμα που έκανε λόγο για γενοκτονία, απειλώντας μάλιστα με «σφαγή ανάλογη με αυτή του ΡΚΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ