Κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση ο Φουρθιώτης – Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του (pic+vid)

Κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση ο Φουρθιώτης – Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του (pic+vid)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος, πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες ποινικούς.

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγορείται για ηθική αυτουργία για τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σπίτι του, οι οποίες, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρούνται σκηνοθετημένες.

Κατά το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις. 

Η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» από επικοινωνίες που είχε ο Φουρθιώτης με τους συλληφθέντες ποινικούς, μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς αλλά και οι συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του.

Τα δύο άτομα φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήθελαν να εργαστούν ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Οι συλληφθέντες μάλιστα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να απολογηθούν.

Τι οδήγησε στη σύλληψή του

Ο παρουσιαστής προσήχθη το απόγευμα της Τρίτης και αργότερα η προσαγωγή του έγινε σύλληψη.

Όπως φάνηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έγιναν με το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Μάλιστα, τα δύο περιστατικά έγιναν με διαφορά λίγων ωρών.

Ειδικότερα, οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη σημειώθηκαν περί τις 10:20 της 16ης Απριλίου, όταν ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ στις 01:10 οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέως με την οδό Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία όταν εκείνοι τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Τότε ο συνοδηγός έβγαλε ένα καλάσνικοφ από το σακίδιο που κρατούσε και πυροβόλησε τρεις φορές προς τους αστυνομικούς πριν εξαφανιστούν, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους, πάνω στην ταραχή τους, το σακίδιο αλλά και τρεις κάλυκες.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύνδεση των περιστατικών

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στη Να Ερυθραία, οι αστυνομικοί συνέλεξαν δέκα κάλυκες από καλάσνικοφ που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Παράλληλα, συγκεντρώθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στον Διόνυσο, όπου φαινόταν καρέ-καρέ το περιστατικό στο σπίτι του παρουσιαστή.

Η βαλλιστική έρευνα έδειξε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επιθέσεις ήταν το ίδιο, ενώ στη συνέχεια από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο, ταυτοποιήθηκαν τα δύο πρόσωπα.

Κατά τις πληροφορίες, και τα δύο αυτά άτομα ήταν γνωστά στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών ανακάλυψαν σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τον έναν από τους δύο ποινικούς, εξετάζοντας πλέον το ενδεχόμενο η επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή να ήταν σκηνοθετημένη.

Εάν αυτό ισχύει όμως, άγνωστο παραμένει το γιατί χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο και στα δύο περιστατικά, αφού είχαν ήδη αφήσει ίχνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ