Γιατί άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά παρέμεινε το SMS; (vid)

Γιατί άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά παρέμεινε το SMS; (vid)

Από την κυβέρνηση θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να παρατηρηθεί έντονος συνωστισμός το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα επιτρέπονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο λόγος που τελικά επετράπη από τώρα η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων είναι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ανθρώπων που μένουν στα διάφορα προάστια, ή θα φιλοξενηθούν εκεί.

Από την κυβέρνηση θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να παρατηρηθεί έντονος συνωστισμός το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα επιτρέπονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Γιατί παραμένουν έως 15 Μαΐου τα SMS

Από την άλλη πλευρά ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα SMS για τις μετακινήσεις στο 13033 θα παραμείνουν έως και τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το SMS διατηρήθηκε γιατί από τη στιγμή που οι επιδημιολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε για δύο περίπου εβδομάδες ακόμα το click inside στο λιανεμπόριο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί και αυτό το μέτρο γιατί θα ήταν πολύ διαφορετικό και δεν θα λειτουργούσε το να πηγαίνει στα μαγαζιά με το click inside και στην εστίαση χωρίς κανένα μέτρο.

Γιατί θα απαγορεύεται η μουσική όταν ανοίξει η εστίαση

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κοροναϊός. Άνθρωποι από το χώρο της εστίασης, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η χαμηλή μουσική δε θα ενοχλήσει.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με Ισραηλινό καθηγητή ιατρικής για το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών φαρμάκου

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε μια ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα συνάντηση με τον Ισραηλινό καθηγητή της ιατρικής Ναντίρ Ερμπέρ με τη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Αντικείμενο αυτής τη συνάντησης ήταν η συμμετοχή της Ελλάδα στο πρόγραμμα των κλινικών δοκιμών ενός φαρμάκου κατά του covid που υλοποιεί το Ισραήλ.

O καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Ναντίν Αρμπερ, βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έναρξη της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κοροναϊού.

Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ