Στον ανακριτή ο Φουρθιώτης με βαρύ κατηγορητήριο – Στο μικροσκόπιο και άλλες επιθέσεις

Στον ανακριτή ο Φουρθιώτης με βαρύ κατηγορητήριο – Στο μικροσκόπιο και άλλες επιθέσεις

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του μετά από την προθεσμία προ ημερών για να απολογηθούν.

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του μετά από την προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν.

Ο παρουσιαστής κατηγορείται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, ενώ οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Στον ανακριτή θα βρεθεί και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

«Μας ζήτησαν να είμαστε μαζί του»

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων έχουν δώσει το «στίγμα» των όσων θα υποστηρίξουν ενώπιον του ανακριτή ήδη από όσα είπαν στους αστυνομικούς.

Ο 42χρονος και 48χρονος υποστηρίζουν ότι ο παρουσιαστής τούς είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν για ασφάλεια.

«Μας ζήτησε να είμαστε σχεδόν όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει ‘Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους… Μου έκαναν ζημιά’, εννοώντας τα άτομα που του έκαναν τα χτυπήματα σπίτι του».

Έρευνα και για άλλες εικονικές επιθέσεις

Οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του 35χρονου Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο και στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν –με στόχο ένα …εγκαταλελειμμένο ΙΧ –  μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛΑΣ. Προκειμένου να εξετασθεί  αν κι αυτές ήταν σκηνοθετημένες όπως αναδείχθηκε με αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κατοικία (πυροβολισμοί με καλάσνικοφ και με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού) προκειμένου να του δοθεί   αστυνομική  προστασία.

Η έρευνα  για αυτούς του εμπρησμούς φέρεται να υποβοηθείται από τα δεδομένα που μπορεί να αντληθούν από τις συσκευές κινητών του 35χρονου παρουσιαστή   αλλά και με βάση την  αναφορά ενός ποινικού που συνελήφθη για την τωρινή μεθόδευση.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι  «ο Μ. Φουρθιώτης μας είχε ζητήσει στο παρελθόν να του βρούμε ατομα να κάνει άλλες παρόμοιες ενέργειες». Ωστόσο κύριο ενδιαφέρον αποτελεί κι η διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι είχε ενημερωθεί ότι ο 35χρονος συλληφθείς παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αλλά κι ενός ακόμη δημοσιογράφου που δεν γνωρίζει το όνομα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες   η εν λόγω πληροφόρηση προέρχεται από πρώην συνεργάτη του Μ. Φουρθιώτη που επικαλείται πληροφόρηση από άτομο που φέρεται να είχε συναντήσει προσφάτως  στην  περιοχή του Πειραιά.

Με τα στελέχη της  ΕΛΑΣ να επισημαίνουν ότι «φαίνεται προς το παρόν δύσκολο να τεκμηριωθεί   αυτός ο σχεδιασμός. Όμως   εκτιμούμε ότι οι δύο προσφάτως συλληφθέντες για την διπλή επίθεση στο σπιτι του στον Διόνυσο αλλά και για τους  πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ  στην Ερυθραία δεν έχουν την εμπειρία ώστε να  προχωρήσουν   αυτοί σε συμβόλαιο θανάτου».

Επίσης ήδη ερευνήθηκε ,χωρίς επιβεβαίωση , αν μπορεί οι δυο συλληφθέντες ποινικοί (ΣΣ μέσω του δικηγόρου τους κ Κωνσταντίνου Γώγου αρνούνται κάθε κατηγορία )  να συμμετείχαν στην καταγγελλόμενη εισβολή στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση όπου ο τελευταίος μίλησε για «παρουσία μπράβων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ