Ιορδανία: Εντατικές προσπάθειες για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Μ. Ανατολή

Ιορδανία: Εντατικές προσπάθειες για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Μ. Ανατολή

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' δήλωσε σήμερα ότι η το βασίλειό του συμμετέχει σε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση, όπως τη χαρακτήρισε, που οδήγησε στη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και χρόνια.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ δήλωσε σήμερα ότι η το βασίλειό του συμμετέχει σε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση, όπως τη χαρακτήρισε, που οδήγησε στη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και χρόνια.

Ο μονάρχης, του οποίου η χασεμιτική οικογένεια έχει τον ρόλο του θεματοφύλακα των μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά τις τελευταίες ημέρες προειδοποίησε ότι η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κινδυνεύει να προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στην περιοχή.

Μια μέρα νωρίτερα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασε τον φόβο ότι η στάση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους μπορεί να ευνοήσει τον «εξτρεμισμό» και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Ο Αμπντάλα προειδοποίησε «για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση παρέμενε χωρίς δίκαιη και συνολική λύση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα.

«Η αδικία και η έλλειψη πολιτικής λύσης ευνοούν τον εξτρεμισμό», δήλωσε ο βασιλιάς, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές ενέργειες στα Παλαιστινιακά Εδάφη απειλούν τη «σταθερότητα και ασφάλεια» στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ