Friends: Το reunion της θρυλικής σειράς που άργησε 17 χρόνια

Friends: Το reunion της θρυλικής σειράς που άργησε 17 χρόνια

Κανείς δεν περίμενε ότι τα «Φιλαράκια» θα έγραφαν ιστορία όταν έγινε η πρώτη προβολή του επεισοδίου τον Σεπτέμβριο του 1994, καθώς το cast αποτελούταν από ηθοποιούς που δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστοί και πάσχιζαν να βρουν τη θέση τους στο Hollywood.

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Μαΐου 2004 όταν οι έξι πρωταγωνιστές της σειράς Friends αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια το τηλεοπτικό κοινό που τους ακολουθούσε πιστά επί 10 σεζόν.

Σχεδόν αμέσως μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της θρυλικής σειράς, το οποίο παρακολούθησαν παραπάνω από 52 εκατομμύρια τηλεθεατές, οι φήμες φούντωναν για ένα ενδεχόμενο reunion. Η ελπίδα δεν πέθανε ποτέ για τους fans, αλλά έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια μέχρι να δουν τον Τζόι, την Ρέιτσελ, τον Ρος, την Φοίβη, την Μόνικα και τον Τσάντλερ να σμίγουν ξανά στη μικρή οθόνη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι την άνοιξη του 2020 οι έξι ήρωες θα επέστρεφαν, η πανδημία έβαλε φρένο στα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου reboot, τα οποία τελικά ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2021. Το επίσημο trailer είδε το φως της δημοσιότητας στις 19 Μαΐου, προετοιμάζοντας το κοινό για την επίσημη πρεμιέρα του επεισοδίου στις 27 Μαΐου στο HBO Max.

Για το reunion των Friends δεν χρειάστηκε σενάριο, καθώς ήδη από την αρχή ήταν γνωστό πως η Τζένιφερ Άνιστον, η Κόρτνεϊ Κοξ, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, η Λίζα Κούντροου, ο Μάθιου Πέρι και ο Ματ ΛεΜπλανκ δεν θα ενσάρκωναν τους χαρακτήρες που τόσο αγάπησε το κοινό, αλλά θα επέστρεφαν ως οι εαυτοί τους. Η αυθεντικότητα του επεισοδίου φάνηκε ήδη από τις πρώτες σκηνές, όταν οι ηθοποιοί φανερά συγκινημένοι μπήκαν στο studio που αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι τους επί 10 συναπτά χρόνια.

Τα highlights της τηλεοπτικής επιστροφής των Friends είναι αμέτρητα: από την συνέντευξη που πήρε από τους πρωταγωνιστές ο James Corden με φόντο το συντριβάνι, σήμα κατατεθέν των τίτλων αρχής της σειράς, μέχρι και τα table readings που πάντρεψαν το χθες με το σήμερα, όλα δείχνουν πως το επεισόδιο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των σκληροπυρηνικών fans που καρτερούσαν για σχεδόν δύο δεκαετίες την επανένωση.

Η αίσθηση της νοσταλγίας ήταν αναπόφευκτη, όμως οι συντελεστές κατόρθωσαν να δώσουν μία φρέσκια πνοή αντί να βασιστούν σε αναμασημένα format. Την τιμητική τους είχαν οι εξομολογήσεις των πρωταγωνιστών, όπως αυτή της Τζένιφερ Άνιστον και του Ντέιβιντ Σουίμερ, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως ένιωσαν έλξη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Παράλληλα, εμφανίστηκαν ως guest star ηχηρά ονόματα του αμερικάνικου star system, μεταξύ αυτών η Lady Gaga, ο Justin Bieber, η Reese Witherspoon και ο Kit Harrington, οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα για το αντίκτυπο που είχε η σειρά στη ζωή τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Γιατί τα «Φιλαράκια» παραμένουν διαχρονικά μετά από 17 χρόνια;

Κανείς δεν περίμενε ότι τα «Φιλαράκια» θα έγραφαν ιστορία όταν έγινε η πρώτη προβολή του επεισοδίου τον Σεπτέμβριο του 1994, καθώς το cast αποτελούταν από ηθοποιούς που δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστοί και πάσχιζαν να βρουν τη θέση τους στο Hollywood.

Όλα δείχνουν πως η σειρά άντεξε στο πέρασμα του χρόνου: τα «Φιλαράκια» αποτελούν μία αγαπημένη επιλογή του Netflix και όπως σημείωσε ο James Corden, η σειρά προβλήθηκε παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια φορές σε όλες τις πλατφόρμες.

Το ερώτημα είναι ένα: πως μία σειρά που περιστρέφεται γύρω από τη ζωή έξι απλών, καθημερινών ανθρώπων κατάφερε να μπει στις καρδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών;

Οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο έπαιξαν η χημεία των πρωταγωνιστών και το έξυπνο σενάριο, το οποίο μας χάρισε ατάκες όπως το χαρακτηριστικό «We were on a break!». Οι σεναριογράφοι κατάφεραν να διαμορφώσουν έξι χαρακτήρες, των οποίων οι ιστορίες ξεδιπλώνονταν ισότιμα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην αμερικανική τηλεόραση. Ο κάθε  ήρωας ήταν τόσο ξεχωριστός που θα μπορούσε να έχει το δικό του show, όπως και έγινε τελικά με τον χαρακτήρα του Joey.

Τη δική του οπτική είχε δώσει ο Ντέιβιντ Σουίμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά οφείλει τη δημοτικότητά της μέχρι και σήμερα στο γεγονός ότι εκτυλίχθηκε πριν την επέλαση των smart phones και των social media.

«Είχα δει τις προάλλες σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο, πέντε νεαρές γυναίκες να κάθονται παρέα στο ίδιο τραπέζι χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους. Ήταν όλες απορροφημένες στα κινητά τους και επικοινωνούσαν μόνο για να ενημερώσουν η μία την άλλη τι έγραφαν ή τι έβλεπαν στη συσκευή τους. Ακόμα κι όταν στρέφονταν δηλαδή η μία πιο κοντά στην άλλη, η προσοχή ήταν στραμμένη στο κινητό. Γι’ αυτό νομίζω το ‘Friends’ προκαλεί τόσο έντονη νοσταλγία, επειδή αντιπροσωπεύει μια εποχή ακριβώς πριν την βαθιά αλλαγή που έφεραν τα smartphones και τα social media που έχουν απορροφήσει όλη την προσοχή μας. Ήταν απλά έξι άνθρωποι που καθόντουσαν να μιλήσουν μεταξύ τους…», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ