«Άνοιξε ο καιρός και πέταξαν τις μάσκες» – Ποιες περιοχές είναι κοντά σε τοπικό lockdown

«Άνοιξε ο καιρός και πέταξαν τις μάσκες» – Ποιες περιοχές είναι κοντά σε τοπικό lockdown

Δεν οφείλεται στον τουρισμό η αύξηση των κρουσμάτων εκτιμά λοιμωξιολόγος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Κοντά σε νέο τοπικό lockdown, έστω με ηπιότερα μέτρα, βρίσκονται τέσσερις περιοχές της χώρας, στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να παίρνει ανοδική πορεία, εξαιτίας της υπερβολικής χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα.

Οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η Σύρος, η Τροιζηνία, τα Χανιά και η Λέσβος.

Την περασμένη Παρασκευή 28 Μαΐου, στη Σύρο καταγράφηκαν 5 κρούσματα, στα Χανιά 17 και στη Λέσβο 7, ενώ την Πέμπτη η Λέσβος μετρούσε 24 κρούσματα, η Σύρος 3 και τα Χανιά 31.

Πέταξαν τις μάσκες

«Μόλις άνοιξε ο καιρός, ο κόσμος πέταξε τη μάσκα. Αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε για μέρες στα Χανιά. Η ζέστη και οι συχνές επισκέψεις στην παραλία, ειδικά για τους κατοίκους των νησιών, συνεπικουρούμενης και της κούρασης του κόσμου, οδηγούν πια πολύ εύκολα στο να λησμονούν ή να αρνούνται οι πολίτες να φορέσουν τη μάσκα στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους», δήλωσε στο newsit.gr, o λοιμωξιολόγος Αχιλλέας Γκίκας, μόνιμος κάτοικος Κρήτης και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Γκίκας δεν βλέπει τον τουρισμό που άρχισε να κινείται στο νησί της Κρήτης, πίσω από αυτή την αύξηση των κρουσμάτων και αυτό, γιατί κατά τον ίδιο τα αποτελέσματα των τεστ και ο εμβολιασμός, ως προαπαιτούμενα για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, είναι ικανοποιητικά μέτρα προστασίας.

Τα πιθανά μέτρα του τοπικού lockdown

Προς το παρόν η κατάσταση βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί καθημερινά rapid test. Σε περίπτωση, ωστόσο, ραγδαίας άυξησης των κρουσμάτων αναμένεται να ληφθούν τα εξής μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.

-Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Η επιχείρηση θα πρέπει να απολυμαίνει τους καταλόγους όταν αλλάζουν οι πελάτες, να υπάρχει απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, και να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά μάσκα από προσωπικό και πελάτες.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

-Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).

-Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.

-Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ