Γερμανία: Εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση του συστήματος υγείας – Ανησυχία για τέταρτο κύμα

Γερμανία: Εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση του συστήματος υγείας – Ανησυχία για τέταρτο κύμα

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει αύξηση μισθών για όλους τους εργαζόμενους σε δομές υγείας. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται ήδη για ένα νέο πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας ύψους έως 1 δισ. ευρώ ενέκρινε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει αύξηση μισθών για όλους τους εργαζόμενους σε δομές υγείας, όπως για παράδειγμα στα γηροκομεία, καθώς επίσης και τη μείωση των εισφορών για τους φιλοξενούμενους παρόμοιων δομών, ενημερώνει το αρμόδιο γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Το νέο αυτό πακέτο ενίσχυσης, που έρχεται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας για τις πιέσεις που δέχθηκαν οι δομές της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, προβλέπει αυξήσεις των μισθών για τους εργαζόμενους των μονάδων από τον Σεπτέμβριο 2020, μέσω διαπραγμάτευσης με τους ιδιοκτήτες των μονάδων.

Για το επόμενο έτος προβλέπεται ότι οι εισφορές των Γερμανών φορολογουμένων χωρίς παιδιά θα αυξηθούν κατά 0,1% στο 3,4% του εισοδήματός τους, ενώ οι εισφορές για τους φορολογούμενους γονείς θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα του 3,05% επί των εισοδημάτων τους.

Προετοιμασία για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας

Παράλληλα προς τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για περαιτέρω ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, είτε μέσω της ελάφρυνσης των καταβαλλόμενων εισφορών των ασφαλισμένων είτε με τη παροχή αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων σε διάφορες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, το γερμανικό υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται ήδη για ένα νέο πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του κορΟνοϊού.

Προς τον σκοπό αυτό και με βασική συνισταμένη την αποφυγή ένα νέου τέταρτου κύματος, το υπουργείο Υγείας ευρίσκεται σε ανοικτή και συνεχή επικοινωνία με το Ινστιτούτο «Robert Koch» εξετάζοντας και αναλύοντας όλα τα πιθανά σενάρια για την εμφάνιση ενός νέου κύματος και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ξεκινήσουν για την αποφυγή του. Η ευαισθησία αυτή σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κατάσταση ξαφνικά επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του περασμένου έτους, μετά από ένα καλοκαίρι με χαμηλά περιστατικά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Jens Spahn, δήλωσε ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατάσταση, η διάθεση είναι δικαιολογημένα καλή, τα κρούσματα χαμηλά, το ποσοστό εμβολιασμού είναι αρκετά υψηλό, ενώ ανέφερε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα πράγματα μπορούν να παρουσιάσουν σχετική επιδείνωση και να ακολουθήσουν εκ νέου μία αρνητική πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ