Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

Το γεγονός έκανε γνωστό η δημοφιλής πλατφόρμα μέσω ανακοίνωσης της.

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2023.

Μάλιστα, μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, θα επαναξιολογήσει τις συνθήκες, για να αποφασίσει αν θα του επιτραπεί να επιστρέψει τότε στο μέσο. Προσβολή για τους υποστηρικτές του χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση ο απερχόμενος πρόεδρος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

Η εν λόγω ενέργεια εγγυάται ότι ο Τραμπ δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει από τον λογαριασμό του στο Facebook, ο οποίος είχε δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Ωστόσο, η ανακοίνωση του Facebook αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλιτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε την Παρασκευή ότι μόλις περάσουν τα δύο χρόνια, το Facebook «θα στραφεί σε εμπειρογνώμονες για να εκτιμήσει εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Θα αξιολογήσουμε εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων βίας, περιορισμούς στην ειρηνική συνάρθροιση και άλλους δείκτες αστικών αναταραχών. Εάν διαπιστώσουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, θα επεκτείνουμε τον περιορισμό για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε έως ότου υποχωρήσει αυτός ο κίνδυνος».

Ο Κλεγκ χαρακτήρισε το διάστημα αρκετά μεγάλο, για να επιτρέψει μια ασφαλή περίοδο μετά τις ενέργειες υποκίνησης της επίθεσης, και αρκετά σημαντικό ώστε να αποτρέψει τον Τραμπ και άλλους από το να διαπράξουν τόσο σοβαρές ενέργειες στο μέλλον.

Ανακοίνωσε επίσης νέους κανόνες για τα πρωτόκολλα επιβολής που θα εφαρμοστούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως αυτή. Στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ