Δολοφονίες στη Ζάκυνθο: Τα πρόσωπα της αιματηρής βεντέτας και ποιοι καταζητούνται

Δολοφονίες στη Ζάκυνθο: Τα πρόσωπα της αιματηρής βεντέτας και ποιοι καταζητούνται

Την προφυλάκιση ενός 39χρονου, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας.

Την προφυλάκιση ενός 39χρονου, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας.

Η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 39χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου μέχρι να μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, από το 2018 ο Διονύσης Κορφιάτης είχε καταγγείλει στην Αστυνομία Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του. Ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός στις 7 Μαΐου χτυπημένος από 19 σφαίρες, επρόκειτο να καταθέσει, τον Νοέμβριο του 2018, ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός φίλου του, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για την δολοφονία ενός άνδρα το 2017.

Το θύμα εκείνης της επίθεσης ήταν ο αδερφός των δύο εκ των τωρινών κατηγορουμένων για τον φόνο του Κορφιάτη. Ως συνεργός του εγκλήματος καταδικάστηκε πρόσωπο που είχε προηγούμενα με την οικογένεια του θύματος από το 1993, όταν ο πατέρας των αδερφών μαχαίρωσε θανάσιμα τον δικό του πατέρα.

Οι υποθέσεις αυτές κάνουν  τους αστυνομικούς που ερευνούν τις δύο πρόσφατες ανθρωποκτονίες στη Ζάκυνθο, σε απόσταση ενός έτους, να εκτιμούν ότι πρόκειται για μία ιδιότυπη βεντέτα ανάμεσα σε ομάδες που συγκρούστηκαν εχοντας οικονομικές διαφορές.

Πίσω από τις εκτελέσεις της Χριστίνας Κλουτσινιώτη τον Ιούνιο του 2020 και του Διονύση Κορφιάτη πριν από λίγες ημέρες, φαίνεται ότι οι Αρχές βλέπουν άλλες δύο δολοφονίες, το 1993 και το 2017, τις οποίες συνδέουν απόλυτα με την υπόθεση.

Η διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες, βαμμένη ουκ ολίγες φορές με αίμα, είχε τις ρίζες της όχι τόσο στο ποιος θα έχει τον έλεγχο της νυχτερινής ζωής της Ζακύνθου αλλά περισσότερο σε προσωπικές διαφορές.

Αυτές οι προσωπικές διαφορές κάθε τόσο φούντωναν το μίσος ανάμεσά τους και αποδείχτηκαν, κατά πως φαίνεται, ισχυρότερες από το χρήμα και από το ποιος θα είναι αφεντικό στο νησί του Ιουνίου.

Τη γυναίκα που είχε γίνει η σκιά του Διονύση Κορφιάτη αλλά και τον γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας αναζητεί πλέον η Ασφάλεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ των συλλήψεων για την υόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η γυναίκα είχε αναλάβει για λογαριασμό των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Κορφιάτη και της συζύγου του, τη στενή παρακολούθησή τους, προκειμένου οι εκτελεστές να έχουν ανά πάσα στιγμή ενημέρωση που βρίσκονται τα θύματά τους. Μάλιστα την ημέρα της δολοφονίας της 37χρονης και του σοβαρού τραυματισμού τού συζύγου της, η 27χρονη γυναίκα ήταν ο άνθρωπος που μέσω κινητού ενημέρωσε τους δράστες για την κίνηση του ζευγαριού στην περιοχή Λιθακιά, όπου τελικά διεπράχθη  η δολοφονία. 

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία πλέον είναι καταζητούμενη, συνδέεται στενά με τον ένα εκ των φυσικών δρατών της δολοφονίας και για τον λόγο αυτό δέχτηκε να παίξει και μάλιστα με επιτυχία τον ρόλο του τσιλιαδόρου σε μία στυγνή δολοφονία.

Οσον αφορά τον γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, η εμπλοκή του στην υπόθεση θεωρείται από τις Αρχές περιφερειακή, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως γνώριζε ότι το σκάφος του θα χρησιμοποιηθεί, προκειμένου οι δύο εκτελεστές να μεταβούν αθέατοι στη Ζάκυνθο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ