Γλυκά Νερά: Τον «πρόδωσε» η τεχνολογία – Πώς τα «έξυπνα» κινητά & ρολόγια βοήθησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Γλυκά Νερά: Τον «πρόδωσε» η τεχνολογία – Πώς τα «έξυπνα» κινητά & ρολόγια βοήθησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε δύο φορές με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Ξετυλίγεται σιγά-σιγά το κουβάρι της υπόθεσης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά με το πανελλήνιο να παρακολουθεί συνταραγμένο.

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε δύο φορές με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής είπε στους αστυνομικούς ότι ξύπνησε και σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν.

Τα όσα είπε στη συμπληρωματική προανακακριτική απολογία φαίνεται ότι συμπίπτουν με το smartwatch που κατέγραφε τους παλμούς της άτυχης κοπέλας.

Τι έδειξε το κινητό του

Από τις 01.41 με 03.51 τα ξημερώματα οι παλμοί της κυμαίνονται από 48 έως 58 φαίνεται ότι η Καρολάιν είναι σε κατάσταση ύπνου, όπως επιβεβαιώνει και η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου. Στις 4.05 οι παλμοί της ανεβαίνουν ξαφνικά στους 87. Στις 04.11 οι καρδιακοί παλμοί σταματούν. Από αυτό προκύπτει ότι η διαδικασία θανάτου διήρκεσε 6 λεπτά με τον 32χρονο πιλότο να πιέζει πάνω της το μαξιλάρι.

Από τις 04.11, ώρα δολοφονίας της Καρολάιν, μέχρι και τις 06.08 όπου φαίνεται να επιχειρεί τις πρώτες προσπάθειες του για επικοινωνία με τις αρχές, στις καταθέσεις του ο πιλότος τόνιζε ότι ήταν δεμένος και λιπόθυμος. Όμως είχε προδωθεί από το κινητό του καθώς σε όλα τα σημεία έδειχνε ότι έκανε 146 βήματα, διάνυσε περίπου 99 μέτρα και ανέβηκε 6 ορόφους!

Επιπλέον στο κινητό του τηλέφωνο έχουν καταγραφεί ακόμη και τα μηνύματα που αντάλλαξαν το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαΐου. Στις 23:18 ήταν το μήνυμα «you stupid», στις 23:42 σε άλλη εφαρμογή του στέλνει «το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου». Τέσσερα λεπτά αργότερα φαίνεται ο πιλότος να ανεβαίνει τρεις ορόφους. Στις 01:15 μπαίνει σε φόρτιση και στις 04:24, δεκατρία λεπτά μετά την ώρα δολοφονίας βγαίνει από τη φόρτιση.

Στις 05.22 τα ξημερώματα, ενώ έχει καταθέσει ότι είναι δεμένος από τις 04:50 μέχρι και τις 06.20 περίπου, κάνει 29 βήματα. Στις 05.40 ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων.

Στις 05.53 καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου. Σε αυτή τη χρονική διάρκεια οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι η στιγμή που ανεβαίνει από το υπόγειο όπου βρίσκεται το «παράθυρο εισβολής» των «ληστών». Ο 32χρονος πιλότος έβγαλε από το παράθυρο τις βίδες και κατέβασε όλη την κάσα με το τζάμι. Μάλιστα την είχε ακουμπήσει στο πάτωμα χωρίς να την σπάσει.

Στις 06:08 ξεκινάει την προσπάθεια κλήσεων στο κινητό του με τη μύτη όπως περιέγραφε στην αρχική του κατάθεση. Αρχικά καλεί στο 180 και δύο λεπτά αργότερα στον αριθμό 1000. Εν τέλει στις 06.11 τα καταφέρνει. Πέντε λεπτά μετά καλεί μια γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως κάλεσε την εταιρεία που εργάζεται.

Παράλληλα και από το κινητό της Καρολάιν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Το μοιραίο βράδυ η άτυχη κοπέλα είχε περιηγηθεί στην πλατφόρμα εξεύρεσης καταλυμάτων. Η πρώτη αναζήτηση είχε γίνει στις 00:37 όταν και του έστειλε το μήνυμα «θα πάρω το παιδί και θα φύγω». Τότε αναζητούσε ξενοδοχείο στην οδό Ερμού. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έβλεπε ενοικιαζόμενο σπίτι στα Γλυκά Νερά και στις 00:38 αναζήτησε άλλο σπίτι στην Αθήνα. Επίσης η εικόνα του 32χρονου πιλότου με την μικρή Λυδία στον καναπέ του καθιστικού στις 00:26 της 11ης Μαΐου, είχε αποτυπωθεί από την Καρολάιν, μέσω της εφαρμογής του κινητού της που ήταν συνδεδεμένη η κάμερα του χώρου.

Οι καρδιακοί παλμοί

Ενδεικτικό του αντίκτυπου που είχε στην κοινωνία το στυγερό έγκλημα είναι ότι, όπως σημειώνουν ξενοδόχοι της Αλοννήσου, δέχονται τηλέφωνα από Έλληνες από όλη την Ελλάδα αλλά και τουρίστες, για το αν μπορούν να επισκεφτούν το νεκροταφείο προκειμένου να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη της αδικοχαμένης 20χρονης.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Καρολάιν προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, ενώ στο πλευρό της αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι η αδερφή της. Σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο μετά την ομολογία νιώθει οργή και θυμό. Πριν συλληφθεί ο 33χρονος το μόνο που έλεγε η χαροκαμένη μάνα ήταν ότι δεν την νοιάζει ποιος σκότωσε την κόρη της, αφού το παιδί της δε γυρίζει πίσω.

Οι ντόπιοι ζητούν η κηδεμονία της μικρής Λυδίας, του παιδιού της Καρολάιν και του Μπάμπη, να δοθεί στη μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης, την κ. Σουζάνα. Για το θέμα αναμένεται η σχετική απόφαση του εισαγγελέα.

«Η Ελληνική Αστυνομία έπρεπε να βρει στοιχεία για να δέσει τη δικογραφία. Ήταν ιδιοφυές εκ μέρους της αστυνομίας να συλλέξει τα δεδομένα από τις συσκευές της Καρολάιν και του Μπάμπη. Μέσα από το ρολόι που φορούσε η κοπέλα η αστυνομία κατάφερε και εντόπισε καρδιακούς παλμούς όσο ήταν εν ζωή, και από το κινητό του πιλότου εντόπισε βήματα την ώρα που εκείνος ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος», εξήγησε ο κ. Φάνης Κασίμης, σύμβουλος ασφαλείας.

«Ο δράστης έπνιγε την Καρολάιν για 6 ολόκληρη λεπτά, όπως προέκυψε από την αύξηση των καρδιακών παλμών στο ρολόι της 20χρονης, που αμέσως μετά σταμάτησαν απότομα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ