Κρήτη: Δύο παιδιά 5 και 14 ετών νοσηλεύονται με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορωνοϊού

Κρήτη: Δύο παιδιά 5 και 14 ετών νοσηλεύονται με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορωνοϊού

Τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από κορωνοϊό.

Ανησυχία, έχει προκαλέσει  η είδηση, ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κοροναϊού.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα 5χρονο αγόρι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εδώ και λίγες μέρες, και για μια 14χρονη.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από κοροναϊό, όπως μεταδίδει το creta24.gr.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε αναφέρει πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν,  κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που προσβάλει όλα τα όργανα και είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του.

Nα σημειωθεί πως ένα ακόμη παιδί, από τα Χανιά, που είχε νοσήσει από κοροναϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, πήρε εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ