Τσακρής: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων

Τσακρής: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων

Ο κ. Τσακρης τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μειώνει έστω και σε μικρό βαθμό την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ειδικά για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση

Αν δεν υπήρχε η παραλλαγή Δέλτα το τέταρτο κύμα θα ήταν πιο ήπιο, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει προκαλέσει ανησυχία και οι ειδικοί παρατηρούν την περίπτωση της Βρετανίας, που είχε προηγηθεί στο ξέσπασμα και των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας.

Οι ειδικοί εξετάζουν πως εξελίσσεται η μετάλλαξη και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις νοσηλείες και τη θνητότητα.

Ο κ. Τσακρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μειώνει έστω και σε μικρό βαθμό την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ειδικά για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Για την απόφαση να μην είναι πλέον υποχρεωτικές οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, εξήγησε ότι ελήφθη γιατί το τρίτο κύμα κοροναϊού βρίσκεται σε αποδρομή στην Ελλάδα. Πρόσθεσε, δε, ότι οι πολίτες πρέπει φορούν σωστά της μάσκες και όχι ως αξεσουάρ καθωσπρεπισμού.

Ακόμα, τάχθηκε υπέρ των λεγόμενων προνομίων για τους εμβολιασμένους πολίτες λέγοντας ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Στο ερώτημα εάν είναι εφαρμόσιμο να ελέγχεται ο εμβολιασμός πολιτών κατά την είσοδό τους σε έναν χώρο απάντησε ότι και στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες που ζητούν τεστ για την είσοδο σε καταστήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ