Κρήτη: Η τραγική ειρωνεία για τη γαλλίδα τουρίστρια – Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή

Κρήτη: Η τραγική ειρωνεία για τη γαλλίδα τουρίστρια – Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή

Η άτυχη γυναίκα, ήταν πεσμένη ανάσκελα και δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια από την πτώση.

Συμπληρώνεται  σιγά – σιγά, το παζλ, για τις συνθήκες θανάτου της 29χρονης Βιολέτ, της γαλλίδας τουρίστριας, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, κοντά στο Ελαφονήσι μετά από οκτώ ημέρες αναζητήσεων.

Οι Αρχές εξετάζουν στοιχεία που συνηγορούν στο ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, δεν οφείλεται στην πτώση της αλλά σε θερμοπληξία.

Η 29χρονη, που είχε εξαφανιστεί από τις 24 Ιουνίου, δεν αποκλείεται να εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις της να την εγκατέλειψαν λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων βρήκαν τη σορό της 29χρονης Βιολέτ Γκιγκανό σε μια κατηφορική πλαγιά που απείχε περίπου πεντακόσια μέτρα δεξιά του μονοπατιού Ε4 από το Ελαφονήσι προς τον Κριό.

Ήταν πεσμένη ανάσκελα και δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια από την πτώση. Λόγω παρέλευσης των ημερών και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές ενισχύουν την πιθανότητα η άτυχη κοπέλα να υπέστη θερμοπληξία και να έχασε τις αισθήσεις της. Η ενδυμασία της και τα μέσα που είχε μαζί της φαίνεται πως δεν ήταν κατάλληλα για περιπατητικές διαδρομές και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα.

Η 29χρονη φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο καπέλο, που τραβούν την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα άδεια μπουκάλια νερού που βρέθηκαν δίπλα της μαρτυρούν ότι τα αποθέματά της είχαν τελειώσει. Θεωρείται πολύ πιθανό, όταν πια είχε εξαντληθεί από την πεζοπορία στη ζέστη, να συνέχισε έξω από το μονοπάτι Ε4 για να βρεθεί σε πιο σκιερό μέρος.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο να έχασε τον προσανατολισμό της.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη νοσηλεύτρια από τη Γαλλία. 

Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή

Η τραγική ειρωνεία είναι, ότι με περπάτημα δέκα λεπτών από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή, θα έφτανε στην παραλία του Κριού όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό της.

Οι δυνάμεις της, όμως, την πρόδωσαν και το πάθος της να γνωρίσει τη φύση αποδείχτηκε μοιραίο.

Υπενθυμίζεται πως η Βιολέτ Γκιγκανό είχε ξεκινήσει μόνη της πεζοπορία την προηγούμενη Πέμπτη 24/6 και έφτασε μετά από τρεις ώρες στο Κεδρόδασος, όπως η ίδια είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανολογείται πως, μετά από ολιγόωρη παραμονή της στο Ελαφονήσι, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τον Κριό, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα ήρθε μόνη της για διακοπές στην Κρήτη, ενώ ήταν και περιπατήτρια.

Υποτίθεται πως η νεαρή θα αναχωρούσε από την Κρήτη για τη Γαλλία στις 28 Ιουνίου, όμως αυτό δεν έγινε, με την αγωνία των δικών της στην πατρίδα της να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ακόμη, είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας στο οποίο δεν πήγε ποτέ.

Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με τα πόδια προς το Ελαφονήσι, όπου τελικά και η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ