Οι Αλβανοί «φαντομάδες» της Μυκόνου εν δράσει- Δείτε βίντεο ντοκουμέντο (vid)

Οι Αλβανοί «φαντομάδες» της Μυκόνου εν δράσει- Δείτε βίντεο ντοκουμέντο (vid)

Οι κινήσεις τους είναι πραγματικά… ταχυδακτυλουργικές, καθώς δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πλησιάζουν ακόμη μία βίλλα για να την «αδειάσουν» με ταχύτατες διαδικασίες.

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που είχε ρημάξει πάνω από 38 βίλες στη Μύκονο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Όπως βλέπετε στο βίντεο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου χρησιμοποίησαν ακόμη και… θερμικές κάμερες προκειμένου να καταγράψουν τη δράση των αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι κινούνταν ως «φαντομάδες» χωρίς φακούς μέσα στο σκοτάδι και έφταναν στις βίλλες από… απομακρυσμένα χωράφια. Σημειώνεται πως η ασφάλεια της Μυκόνου βρισκόταν στα ίχνη τους απο το φθινόπωρο του 2020 και με την έλευση της νέας δύναμης στο νησί έγινε δυνατή η πληρής εξακρίβωση της εγκληματικής ομάδας και της δράσης της.

Οι κινήσεις τους, όπως βλέπετε στις αποκλειστικές εικόνες, είναι πραγματικά… ταχυδακτυλουργικές, καθώς δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πλησιάζουν ακόμη μία βίλλα για να την «αδειάσουν» με ταχύτατες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι αστυνομικοί ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν τσάντες και γυαλια από πασίγνωστες μάρκες, όπως Prada, Chanel, Luis Vitton αλλά και ρολόγια Rolex. Αντίστοιχα οι κακοποιοί φαίνεται πως είχαν αναπτύξει και κώδικες ονομασίες για να μην γίνουν αντιληπτοί. Οι έμπειροι ανδρες της Ασφαλειας μετά από έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους, ενώ η λεία τους εκτιμάται πως ξεπερνάει τις 320.000 ευρώ. Οι δραστες φαίνεται πως είχαν στήσει ένα «οργανωμένο δίκτυο» αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο: οι αστυνομικοί της Μυκονου παρακολούθησαν κάθε τους βήμα, ενώ «άκουγαν» και τα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν με συνοπτικές διαδικασίες μετά από μια τεράστια έρευνα.

Ο «καλός οικογενειάρχης» και οι «Αθηναίοι» Αλβανοί

Ο αρχηγος της οργάνωσης σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίαζε στους γειτονες του το προφίλ του «καλού οικογενειάρχη». Σύμφωνα με ασφαλείς πηγες η δουλεια των επιχειρησιακων δραστών ηταν μονο οι κλοπες. Έβγαιναν απο το σπιτι μονο για να κλεψουν και την υπόλοιπη μερα παρέμεναν κρυμμενοι για να μην τους δουν ουτε οι γειτονες τους! Όπως προέκυψε από τις έρευνες ο «αρχηγος» σε συννενόηση με τους «επιχειρησιακούς» φρόντιζαν μετά τις κλοπές σε συννενόηση μεταξύ τους να τους επιβιβάζει σε «σκοτεινά σημεία» χωρις αυτόπτες μαρτυρες τριγύρω για να μην τραβήξουν … περίεργα βλέμματα. Όταν τους φιλοξενούσε στο σπίτι τους, φρόντιζε να τους βάζει από ένα παράθυρο από την πίσω πόρτα, ούτως ώστε να μην τους δει κανείς!

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου και την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στο «νησί των ανέμων» και την Αττική έξι άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 23, 25, 30, 32, 33, 34 και 35 χρόνων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ηταν ο 35χρονος αρχηγός της σπείρας και ένας 30χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σύρου για άλλες κλοπές που είχε διαπράξει στη Μύκονο το 2017! Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου και κατέγραψαν τις συνομιλίες των δραστών πριν τους περάσουν χειροπέδες.

Η δικογραφία και οι κώδικες ονομασίες για τα πανάκριβα κλοπιμαία

«Περί τα τέλη Μαΐου καταγράφονται οι πρώτες διαρρήξεις για την τουριστική σεζόν στην περιοχή Μαραθι σε οικίες που έμεναν εποχιακά εργαζομενοι που είχαν φτάσει στο νησί. Από τις επιτόπιες αυτοψίες προέκυψε ότι οι δραστες είχαν προσεγγίσει πεζή από τα χωράφια τις οικίες, είχαν εισέλθει σε αυτές παραβιάζοντας παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία και είχαν αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή», τονίζεται στη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr. Οι αστυνομικοί σε συνδυασμό με τις εποχούμενες περιπολίες που διέθεσαν στην περιοχή κατάφεραν να ακούσουν έναν συναγερμό από ένα σπίτι και να επέμβουν άμεσα. Όταν έφτασαν στο σημείο είδαν τους δραστες να φεύγουν τρέχοντας μέσα στο σκοταδι χωρίς να έχουν φακούς, κάτι το οποίο είχαν διαπιστώσει και άλλη φορά κατά το παρελθόν. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν. Όμως βρήκαν δυο μπλούζες και έναν φακό που είχαν αφήσει πίσω τους και τα έστειλαν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Αντίστοιχα αναζήτησαν βίντεο και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δραστες συλλέγοντας υλικό για διαρρήξεις στις οποίες οι κακοποιοί φαινόταν πως είχαν ίδια σωματοδομή και ίδιο τρόπο δράσης.

Οι κώδικες ονομασίες της οργάνωσης ήταν οι εξής:

Διενέργεια Κλοπής: «Πάμε για δουλειά»- «Πάμε για καφέ»

Μάρκα Luis Vitton: «Καφέ»

ΔΙΑΣ: «Εκείνοι με τις δυο ρόδες»

Κατά τις παρακολουθήσεις αστυνομικοί προσπάθησα να εντοπίσουν στίγματα από τα κινητά τους τηλέφωνα για να επιβεβαιώσουν τη δράση τους. Οι κακοποιοί φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα οργανωμένοι καθώς όπως τονίζεται στο διαβιβαστικό της Ασφαλείς λάμβαναν διαρκώς «μέτρα αντί παρακολούθησης», προκειμένου να μην πέσουν στα δίχτυα των αστυνομικων της Μυκονου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δραστες κινήθηκαν μεθοδικά και οργανωμένα: σε δυο… δόσεις, από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου του 2020 και από τις 28 Μαΐου φέτος ως την περασμένη Τρίτη, παραβιάζοντας βίλες και άλλες κατοικίες των οποίων οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.

Οι δράστες άρπαζαν μετρητά, τιμαλφή, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες, πορτοφόλια και κινητά, τα οποία συγκέντρωναν στα σπίτια όπου διέμεναν και έπειτα τα έστελναν στην πατρίδα τους.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ