«Παρέλαση» του κορωνοϊού στο παραλιακό μέτωπο: Περίπου 200 κρούσματα σε κέντρα διασκέδασης (vids)

«Παρέλαση» του κορωνοϊού στο παραλιακό μέτωπο: Περίπου 200 κρούσματα σε κέντρα διασκέδασης (vids)

Δείτε βίντεο από τα πάρτι στην παραλιακή που έγιναν εστία μολύνσεων.

Χορός… κοροναϊού μετατρέπει σε υγειονομική βόμβα τα κέντρα διασκέδασης του παραλιακού αθηναϊκού μετώπου, καθώς όπως φαίνεται δεν τηρείται το μέτρο του «ακούμε μουσική, αλλά δεν χορεύουμε».

Αντιθέτως, κάθε βράδυ στα μπαρ της παραλιακής επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ όσοι περνούν το κατώφλι των κλαμπ ξεχνούν με μιας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα έπρεπε να τηρούν, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παραλιακά κέντρα έγιναν εστία μολύνσεων, καθώς μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν πάνω από 80 συρροές κρουσμάτων στο κάθε κέντρο διασκέδασης.

Συνολικά από τα συγκεκριμένα μαγαζιά εντοπίστηκαν περίπου 200 κρούσματα, ενώ όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το in.gr όχι μόνο επικρατεί ακραίος συνωστισμός, αλλά και δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών.

Ενδεικτικό της ανησυχίας σχετικά με τις συρροές κρουσμάτων στα κέντρα διασκέδασης είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους.

Είναι σαφές, λοιπόν, πως μέχρι τις 15 Ιουλίου όπου ξεκινά ο διαχωρισμός στα μαγαζιά σε μεικτούς χώρους και χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά χαλαροί.

Τρεις φορές πάνω τα κρούσματα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν

Το γεγονός πως οι νέοι πλέον μολύνονται την ώρα που διασκεδάζουν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως σήμερα θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων, καθώς οι νέες μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 1.500, ενώ τόνισε πως το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως η μετάλλαξη Δέλτα παίζει μεγάλο ρόλο στην απότομη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρουν και οι ειδικοί αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο. 

Σημειώνεται πως η ανοδική αύξηση στα κρούσματα ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη, που ανέβηκαν πάνω από τα 600, σε δύο ημέρες πέρασαν και το όριο των 700, με αποκορύφωμα το Σάββατο που «σκαρφάλωσαν» σε λίγο περισσότερα από 1.000, ενώ το περασμένο 24ωρο ξεπέρασαν τα 800, εντείνοντας την ανησυχία.

Χτες μάλιστα ο Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, καθήμενος δίπλα στον πρωθυπουργό, παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας, όπως η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Από την περασμένη εβδομάδα εξελίσσεται μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, της τάξης του 75%. «Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Θωμαΐδης: Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα – Απέχει το τείχος ανοσίας

Η αύξηση του ιικού φορτίου του κοροναϊού αποτυπώνεται και στα λύματα, καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αύξηση κατά 60% σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστημίο Αθηνών, Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα».

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ στην ΕΡΤ «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Απαράδεκτες οι εικόνες από τα μαγαζιά

Ο καθηγητής μίλησε και για τα κατάμεστα κέντρα διασκέδασης επισημαίνοντας ότι «τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

Τι κάνει η Αστυνομία

Τρεις χιλιάδες διακόσιοι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου, με έμφαση τον χώρο της διασκέδασης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική Αστυνομία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αναλάβει την εφαρμογή των μέτρων που θα αφορά τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας σε μαγαζιά για εμβολιασμένους και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς κι εντατικοί.

Χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 91.576 έλεγχοι, από τους οποίους οι 48.028 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις  και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

40 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 34 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

  • 14 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 12 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 7 στη Θεσσαλία,
  • 3 στη Θεσσαλονίκη,
  • 2 στην Κρήτη,
  • 1 στην Ήπειρο και
  • 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.882 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.723 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.159 των 150 ευρώ.

·         12 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.756 ομοειδείς παραβάσεις.

·         3 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,  σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Αττική

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.013 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.140 άτομα.

·           Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 263 ομοειδείς παραβάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ