Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε δημοσιογράφος, επικριτής του Ερντογάν

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε δημοσιογράφος, επικριτής του Ερντογάν

Ο δημοσιογράφος, ζει από τον Απρίλιο του 2017 εξόριστος με την οικογένειά του στο Βερολίνο.

Επίθεση με μαχαίρι και γροθιές δέχτηκε Τούρκος δημοσιογράφος, επικριτής του Ερντογάν, που ζει εξόριστος στο Βερολίνο.

«Δέχτηκα την επίθεση μέσα στο σπίτι μου στο Βερολίνο, με μαχαίρι και γροθιές» έγραψε ο Ερκ Άκαρερ στο Twitter συνοδεύοντας το μήνυμα με μία φωτογραφία του αμέσως μετά την επίθεση. 

Λίγο αργότερα έγραψε ότι είναι στην κλινική και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία.

«Αγαπητοί φίλοι, είμαι υπό παρακολούθηση, καθώς έχω κακώσεις σε ορισμένα μέρη του κεφαλιού μου. Εγώ και η οικογένειά μου βρισκόμαστε υπό αστυνομική προστασία ανέφερε».

Σύμφωνα με το ertnews, που επικαλείται τον ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης στη Γερμανία,  τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αλλά πιθανολογείται βάσιμα ότι είναι πολιτικά. «Γνωρίζω τους δράστες», «δεν θα υποταχθώ ποτέ στο φασισμό» έγραψε ο Άκαρερ, ο  οποίος σε βίντεο που ανέβασε  κάνει λόγο για τρεις δράστες.

Ο Άκαρερ ζει από τον Απρίλιο του 2017 εξόριστος με την οικογένειά του στο Βερολίνο. Μετά το πραξικόπημα του 2016, κινδύνευε η ζωή του στην Τουρκία, λόγω της κριτικής του στάσης έναντι του Ερντογάν.

Έγραφε για τις εφημερίδες Milliyet, Sabah, Habertürk για την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους IS, το ρόλο της Τουρκίας, τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τον πόλεμο στη Συρία. Εναντίον του, όπως και σε άλλους δημοσιογράφους είχε ασκηθεί δίωξη για τη δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών κρατικής ασφάλειας. Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία επρόκειτο μεταξύ άλλων για μία υπόθεση δολοφονίας τούρκου πράκτορα στη Λιβύη.

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος ζει επίσης εξόριστος στη Γερμανία, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του Άκαρερ ώς «ευθύ μήνυμα» του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που θέλει να δείξει ότι μπορεί να πλήξει έναν αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο ακόμα και στο Βερολίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ