Beriev Be-200: Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής – Μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού

Beriev Be-200: Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής – Μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού

Γνωστός και ως «ρωσικός γίγαντας», το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Στη «μάχη» με τις φλόγες στην Εύβοια ρίχτηκε και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200. 

Γνωστό και ως «ρωσικό θηρίο», το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Ακόμα, εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό. Μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο – αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τόσους τόνους ύδατος.

Το Beriev προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg . Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Δείτε το Beriev Be-200 εν δράσει

Πέρσι… μας πρόλαβε η Τουρκία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη», επρόκειτο να το νοικιάσουμε από πέρυσι, αλλά οι Ρώσοι το έδωσαν στους Τούρκους.

Σύμφωνα πάντα με τον «Βηματοδότη», πέραν του ρωσικού αυτού αμφίβιου «θηρίου» η Πολιτική Προστασία έκλεισε και 6 ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor αμερικανικής κατασκευής πολλαπλών ρόλων.

Για παράδειγμα τα αεροσκάφη αυτά (που τα ονομάζουν «μίνι Καναντέρ») έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και μπορούν να χρησιμοποιούν και για επιτήρηση δασών σε όλη την Ελλάδα αφού διαθέτουν πέντε ώρες αυτονομία πτήσεως. Έχει δύο άτομα πλήρωμα, ένα πιλότο και έναν παρατηρητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ