Αλεξανδρούπολη: Καταπλέει το θηριώδες μεταγωγικό των ΗΠΑ – Θα φορτώσει άρματα και ελικόπτερα

Αλεξανδρούπολη: Καταπλέει το θηριώδες μεταγωγικό των ΗΠΑ – Θα φορτώσει άρματα και ελικόπτερα

Η τεράστια επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού επιβεβαιώνει πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικότερα της Μεσογείου για τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη χρήση του σιδηροδρομικού και του οδικού δικτύου της περιοχής.

Αναμένεται σήμερα Τρίτη το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο GREEN COVE, προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Μήκος 200 μέτρων

Το πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m) και απέπλευσε από το λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα φορτώσει μέρος των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

 


Φωτογραφίες evros-news.gr

Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανάμεσά τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Και νέο οχηματαγωγό

Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέο οχηματαγωγό πλοίο από τις ΗΠΑ, για να φορτώσει και αυτό το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

 

Πηγή: evros-news.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ