Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Καζάζης – Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Καζάζης – Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο καθηγητής, Γιάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στην περιοχή της Καλαμαριάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο καθηγητής, Γιάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Καζάζης

Ο Ιωάννης Καζάζης (1947) σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο University of Illinois και στο Yale U. Fellow στο Centre for Hellenic Studies του Harvard, ενώ ήταν επισκέπτης καθηγητής (Visiting Professor) στο Πανεπιστήμιο του Maryland.

Από το 1979 έως 2014, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ.

Από το 1994 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος και εν συνεχεία πρόεδρος του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας» και διευθυντής του Τμήματος Λεξικογραφίας.

Από το 2010 έως 2014 ήταν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ήταν επίτιμος Καθηγητής και διδάκτωρ του «Κρατικού Πανεπιστημίου Κουμπάν» της Ρωσίας.

Συνέγραψε για τον Ηρόδοτο, τον Δημοσθένη, το Αρχαϊκό Έπος, το Επίγραμμα και την Ιστορία των Ελληνικών Σπουδών από την Αναγέννηση ως σήμερα στη Δύση και στη Ρωσία.

Ως διευθυντής της συντακτικής ομάδας, εξέδωσε τους τόμους 15-21 του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 («Λεξικού Κριαρά»), καθώς και τρίτομη Επιτομή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ