Ινδία: 483 θάνατοι και πάνω από 35.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ινδία: 483 θάνατοι και πάνω από 35.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 419.470 νεκρούς επί συνόλου 31,26 εκατ. μολύνσεων

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 483 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν ακόμη 35.342 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 419.470 νεκρούς επί συνόλου 31,26 εκατ. μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο αριθμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Ο απολογισμός αυτός, ο 3ος βαρύτερος παγκοσμίως, πιθανόν είναι πολύ υποτιμημένος, σύμφωνα με ινδούς και ξένους ειδικούς. Αμερικανική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα περιείχε την εκτίμηση πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιθανόν είναι ως ακόμη και δεκαπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται. Αν όντως η χώρα των 1,3 δισεκ. πολιτών έχει υποστεί σχεδόν 5 εκατομμύρια νεκρούς, πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ινδίας από την ανεξαρτησία και την αιματηρή διαίρεση με το σημερινό Πακιστάν, το 1947.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ