Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Τις βραδινές ώρες ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, με 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρο να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα, με την αγωνία να είναι φανερή για το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Δροσιά.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται δύσκολη, με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν οδηγήσει σε επέκταση της πυρκαγιάς και τα εναέρια μέσα να επιχειρούν ξανά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μπορεί το μέτωπο στην Ελικίστρα να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο η πυρκαγιά στη Δροσιά μαίνεται. Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι το γεγονός πως οι Αρχές έχουν ζητήσει εκκένωση για προληπτικούς λόγους σε περισσότερους από δέκα οικισμούς.

Πρόκειται για: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα. Μάλιστα, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα.

Τις βραδινές ώρες μάλιστα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, με 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρο να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Πάτρα: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τέθηκε σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε  άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ