Δάφνη – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τους αστυνομικούς που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Δάφνη – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τους αστυνομικούς που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Ερωτώμενη για το εάν υπάρχει ενδεχομένως ελλιπής εκπαίδευση, απάντησε πως τα τελευταία δύο χρόνια για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και έχουν ιδρυθεί ειδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης, έχουν εκπαιδευτεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν δοθεί οδηγίες

Για το περιστατικό με τους δύο αστυνομικούς που, ενώ κλήθηκαν στις 11 Ιουλίου από ένοικο της πολυκατοικίας στη Δάφνη για έντονο καυγά, δεν παρενέβησαν μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, υπαστυνόμος Α’ Άννα Ευθυμίου.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε η καταγγελία χτες, Παρασκευή, για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη, υπήρξε διερεύνηση. Το σήμα της Άμεσης Δράσης ήταν υψηλής προτεραιότητας και οι αστυνομικοί φαίνεται από την πρώτη έρευνα πως δεν ανταποκρίθηκαν όσο έπρεπε. Για αυτό και τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα» αναφέρει η κ. Ευθυμίου στην ΕΡΤ.

Συνεχίζει λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να λειτουργήσει αποθαρρυντικά και τα θύματα ή οποιοσδήποτε άλλος διαπιστώνει ένα τέτοιο περιστατικό να τα καταγγέλλει στην αστυνομία».

Να καταγγέλλουν οι πολίτες
Όπως τονίζει: «Εμείς θέλουμε οι πολίτες να καταγγέλλουν, η συγκεκριμένη πολίτης πολύ σωστά έπραξε. Ο τρόπος διαχείρισης είναι μια εξαίρεση στον κανόνα και αυτό δεν αναιρεί το έργο των υπηρεσιών της Άμεσης Δράσης που χειρίζονται καθημερινά χιλιάδες περιστατικά μεταξύ των οποίων και ενδοοικογενειακής βίας με σωστά αποτελέσματα».

Ερωτώμενη για το εάν υπάρχει ενδεχομένως ελλιπής εκπαίδευση, απάντησε πως τα τελευταία δύο χρόνια για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και έχουν ιδρυθεί ειδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης, έχουν εκπαιδευτεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν δοθεί οδηγίες.

Ακόμη, υπενθύμισε πως με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα λειτουργήσουν πιλοτικά κάποια γραφεία που θα χειρίζονται τέτοια περιστατικά σε προανακριτικό επίπεδο και θα συστηθούν με εξειδικευμένο περιστατικό.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως το 2020 υπήρξε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και στην συντριπτική πλειονότητα τους τα θύματα ήταν γυναίκες και το 2021 διαφαίνεται μια αύξηση. «Δεν μπορούμε να μιλάμε πάντως για έξαρση» είπε.

Όπως σημείωσε, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και ρόλο παίζει και η κοινωνία και συνεργασία όλων των φορέων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ